Kamervoorzitter Vera Bergkamp waant zich onaantastbaar en valt 'coalitiegewijs' Van Meijeren aan

Datum:
 • dinsdag 25 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp noemt het “ongepast en ongehoord” dat Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren op onderzoek is uitgegaan naar de beweegredenen waarom journalisten bepaalde (in zijn en meerdere ogen) niet kloppende desinformatie verspreiden.  24-10-2022


  Vera Bergkamp, de voorzitter van de Tweede Kamer waarvan iedereen had verwacht dat ze allang haar biezen zou hebben gepakt, blaast nu wel erg hoog vanuit het Torentje van haar coalitiegenoot Mark Rutte. Bergkamp weet namelijk dat ze voorlopig toch wel kan blijven zitten, nu ze openlijk afstand neemt van het journalistieke programma van Gideon van Meijeren waarbij journalistieke "rioolratten" worden ontmaskerd.

  Kamervoorzitter Bergkamp, waarvan haar voorzitterschap al wekenlang aan een zijden draadje hangt (maar blijft hangen vanwege het mandaat van kabinet Rutte IV) gaat nu zelfs onderzoeken of de regels aangescherpt moeten en kunnen worden. Zeg maar 'Goodbye' tegen het Nederland dat ooit in de top 3 van landen stond waar de persvrijheid het meest werd gewaarborgd.

  Bergkamp zegt vooral te hekelen dat journalisten met draaiende camera's werkkamers van Kamerleden komen binnengelopen. 'Vroeger', een jaartje of tien geleden, hadden we nog Rutger Castricum van PowNews met zijn draaiende camera's. Niemand die daar toen serieus op durfde ingaan.

  Maar nu Forum voor Democratie, met het mandaat van de politieke elite -partijkartel- de feiten aan de kaak stelt, durfen de voorheen zo bange politici opeens wel een statement te maken. Een gezamenlijk statement, uit de diepste krochten van het partijkartel. Een oud en wijs gezegde is: "Al komt de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt 'm wel". En in die overtuiging willen we nog weleens zien wie uiteindelijk het onderspit zal delven. Wij zetten in ieder geval in op Team Bergkamp.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten