Hollands Kroon houdt geld over. De gemeente hoopt volgend jaar 2,5 miljoen euro over te hebben op de begroting

Datum:
 • zaterdag 22 oktober 2022
 • in
 • Categorie: ,

 • HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA

  De gemeente Hollands Kroon heeft - vooral met dank aan de uitkering van het Rijk - voor volgend jaar een sluitende begroting kunnen opstellen.  Mike Deutekom 21-10-2022


  Als de plannen van burgemeester en wethouders voor volgend jaar uitkomen, dan weet de gemeente naast ruim 34 miljoen euro aan investeringen nog 2,5 miljoen over te houden onder de streep.


  Dat laat het college de gemeenteraad weten. De raad neemt op 3 november een besluit over de begroting voor 2023 en de jaren daarna.


  Hollands Kroon heeft ruim 127 miljoen euro te spenderen volgend jaar. Daarvan gaat bijna de helft (57,2 miljoen euro) naar vitaliteit (zorg, schuldhulpverlening, bijstand, kunst en cultuur, sport en educatie), ruim 40,5 miljoen euro gaat naar dienstverlening (eigen organisatie, dorpsraden, participatie, dienstverlening aan inwoners en bedrijven) en bijna 26 miljoen euro wordt uitgegeven aan leefbaarheid (onder meer infrastructuur zoals onderhoud aan wegen en bruggen, milieu en veiligheid).


  Om de bedrijvigheid in de gemeente te vergroten steekt Hollands Kroon verder nog bijna drie miljoen euro in (lucht)havens, toerisme en economische ontwikkeling.


  Omdat er ook geld binnenkomt en er budget uit reserves vrijkomt, houdt de gemeente komend jaar geld over.


  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten