Minister Jetten dreigt burgemeesters met celstraf als ze niet doen wat hij zegt: ‘Ongekend wat hier gebeurt’

Datum:
 • donderdag 1 september 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  Jetten zei dat ‘het onwenselijk is als Europese landen bijdragen aan de Russische staatskas’.


  Robin de Boer 1-9-2022  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:20

  CDA en D66 vragen duidelijkheid aan minister van Energie Rob Jetten over de situatie van gemeenten. Die moeten van het ministerie verplicht afstappen van hun contract met Gazprom. Het gevolg is dat ze veel meer moeten gaan betalen voor energie.

  Jetten zei dat ‘het onwenselijk is als Europese landen bijdragen aan de Russische staatskas’. Het gas dat de gemeenten krijgen, komt ook bij een nieuw contract deels uit Rusland. Het enige verschil is dat de prijs in vergelijking met hun oude contract ruim 15 keer zo hoog is.

  CDA-Kamerlid Henri Bontenbal vraagt de minister de opdracht te heroverwegen. Hij zei ‘niet te begrijpen’ dat Jetten dit wil. “Deze maatregel is niet effectief,” zei hij in Nieuwsuur.

  Ongekend wat hier gebeurt

  Gemeenten zitten in een spagaat. Het blijkt lastig te zijn om een nieuwe aanbieder te vinden. Ze plegen bovendien een economisch delict als ze de deadline niet halen. Dan lopen ze volgens de wet het risico op een gevangenisstraf. “Volgens mij moeten we deze route niet uitlopen,” zei Bontenbal.

  Jurist Sietske Bergsma reageert: “Jetten dreigt burgemeesters met celstraf als ze niet in de neerwaartse spiraal mee willen bewegen. Ongekend wat hier gebeurt.”

  Dit wezen is eng, heel eng

  Vastgoedondernemer Erik de Vlieger zegt over Jetten: “Het is geen mens, het is iets anders. Dit wezen is eng, heel eng.” Tegen de minister zegt hij: “Ik zou als ik u was heel goed gaan opletten.”

  “Rob Jetten – u weet wel, de man van een ‘schoon’ klimaat – dreigt burgemeesters op te sluiten als zij niet doen wat hij zegt qua volstrekt onlogische energiemandaten. Dit land is stuk. Heel erg stuk,” schrijft BVNL-bestuurder Hans van Tellingen.

  Jetten is overigens in Indonesië, waar hij naartoe is gevlogen om ‘samen de Indonesische energietransitie te versnellen’.
  2 reacties :

  Anoniem zei

  Een totale idioot als Rob Jetten die niet eens het benul heeft wat stikstof is,
  https://twitter.com/The_realist_31/status/1232405213048451078
  gaat burgemeesters sommeren te doen wat hij wil. De man is net zoals de rest van dit kabinet stapel gek en moet opgesloten worden om onschuldige mensen tegen hem te beschermen.
  De WEF agenda wordt in sneltreinvaart over ons uitgerold.

  Anoniem zei

  China verkoopt Russisch gas voor veel geld door aan Europa en India verkoopt Russische olie duur door aan Europa en we vinden het allemaal goed dat de imbecielen van de EU en Den Haag dat allemaal doen.
  Hoe lang kan dit nog doorgaan denkt u voordat we droog brood eten en in de kou zitten?

  Een reactie posten