#981: Revolutie en censuur door media. Een gesprek met Ad Verbrugge

Datum:
  • zaterdag 20 augustus 2022
  • in
  • Categorie: , ,
  •  Jelle en Ad in gesprek over media, censuur en het recent verwijderde gesprek tussen Marlies Dekkers, Theo Schetters en Robert Malone op dit kanaal.



     18-8-2022



    Jelle en Ad in gesprek over media, censuur en het recent verwijderde gesprek tussen Marlies Dekkers, Theo Schetters en Robert Malone op dit kanaal. “We moeten ons afvragen welke bijdragen iets toevoegen aan het publieke debat en welke alleen maar meer afsluiting in de hand werken.”

    -- 0:00 intro 0:13 We gaan het vandaag hebben over cancel culture. Hoe kijk jij daarnaar, Ad? 4:25 Wat is voor jou een voorbeeld van goede handhaving van de “hygiëne” van een medium? 6:41 Hoe krijgt deze hygiëne gestalte bij nieuwe media? 11:14 Wat is het verschil tussen censuur in oude en nieuwe media? 17:57 Is de opkomst van de nieuwe media te vergelijken met die van de boekdrukkunst? 21:11 Kun je nog wat meer zeggen over de historische aanleiding voor de huidige situatie? 27:45 Zie je een relatie tussen angst voor openheid in de media en in de wetenschap? 29:12 Bestaat ook bij de verlichtingsdenkers niet nog een angst om de gewone man te laten meebeslissen? 39:17 Is er niet ook sprake van de opkomst van een nieuwe moraal? 41:29 Waarom is televisie inhoudelijk uiteindelijk zo vervlakt? 47:25 Is er sprake van een omslag in onze moraal? 51:57 Afsluitend: welke kant gaat het nu op? -- Ook je aandacht voor het volgende: Op 9 september heeft het congres Pandemische Paraatheid plaats in congrescentrum Antropia te Driebergen. Onze eigen Ad Verbrugge en Thomas Bollen zullen daar spreken, en er zijn voordrachten van bekende DNW gasten zoals Jona Walk, Ewald Engelen, Eline van den Broek en Bert de Munck. Tickets bestel je op https://pandemische-paraatheid.com/ -- De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk, Marlies Dekkers en Thomas Bollen. De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland. Volg ons! https://linktr.ee/de_nieuwewereld Wil je ons steunen? Dat kan hier: https://www.whydonate.nl/donate/denie...

    De Nieuwe Wereld



    0 reacties :

    Een reactie posten