1.200 Wetenschappers en professionals verklaren: “Er is geen klimaat noodsituatie”

Datum:
 • zaterdag 20 augustus 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  De politieke fictie dat de mens de meeste of alle klimaatveranderingen veroorzaakt en de bewering dat de wetenschap achter dit idee “vaststaat”, heeft een harde klap gekregen door de publicatie van een “Wereldklimaatverklaring”, ‘World Climate Declaration (WCD)’, die door meer dan 1100 wetenschappers en vakmensen is ondertekend.


  20-8-2022


  Er is geen sprake van een klimaatnoodsituatie, aldus de auteurs, die afkomstig zijn uit de hele wereld en onder leiding staan van de Noorse Nobelprijswinnaar voor natuurkunde professor Ivar Giaever. De klimaatwetenschap zou zijn ontaard in een discussie op basis van overtuigingen, niet op basis van gezonde zelfkritische wetenschap, meldt The Daily Sceptic.

  De omvang van het verzet tegen de moderne “gevestigde” klimaatwetenschap is opmerkelijk, gezien hoe moeilijk het in de academische wereld is om subsidies te krijgen voor klimaatonderzoek dat afwijkt van de politieke orthodoxie. (Een volledige lijst van de ondertekenaars is hier beschikbaar.) Een andere hoofdauteur van de verklaring, professor Richard Lindzen, heeft het huidige klimaatverhaal “absurd” genoemd, maar heeft erkend dat biljoenen dollars en de niet aflatende propaganda van subsidie-afhankelijke academici en agenda-gestuurde journalisten momenteel zeggen dat het niet absurd is.

  Bijzondere woede in de WCD is gereserveerd voor klimaatmodellen. Geloven in de uitkomst van een klimaatmodel is geloven wat de modelmakers erin hebben gestopt. Klimaatmodellen staan nu centraal in de huidige klimaatdiscussie en de wetenschappers zien dit als een probleem. “We moeten ons bevrijden van het naïeve geloof in onrijpe klimaatmodellen”, aldus de WCD. “Het klimaatonderzoek moet in de toekomst aanzienlijk meer nadruk leggen op empirische wetenschap.”

  Sinds de wereld rond 1850 uit de “kleine ijstijd” is gekomen, is zij aanzienlijk minder opgewarmd dan het IPCC op basis van gemodelleerde menselijke invloeden voorspelt. “De kloof tussen de werkelijke wereld en de gemodelleerde wereld vertelt ons dat we de klimaatverandering nog lang niet begrijpen,” merkt de WCD op.

  De verklaring is een gebeurtenis van enorm belang, hoewel zij door de mainstream media zal worden genegeerd. Maar het is niet de eerste keer dat vooraanstaande wetenschappers een oproep doen voor meer realisme in de klimaatwetenschap. In Italië heeft emeritus professor Antonino Zichichichi, de ontdekker van nucleaire antimaterie, onlangs 48 professoren uit de plaatselijke wetenschappen ertoe aangezet te verklaren dat de verantwoordelijkheid van de mens voor de klimaatverandering “ten onrechte wordt overdreven en dat de catastrofale voorspellingen niet realistisch zijn”. Volgens hen verklaart “natuurlijke variatie een aanzienlijk deel van de sinds 1850 waargenomen opwarming van de aarde”. Professor Zichichichi heeft de WCD ondertekend.

  In de verklaring wordt opgemerkt dat het klimaat op aarde al zo lang als de planeet bestaat varieert, met natuurlijke koude en warme perioden. “Het is geen verrassing dat we een periode van opwarming doormaken”, zo luidt het verder. Klimaatmodellen hebben veel tekortkomingen, aldus het rapport, “en zijn in de verste verte niet aannemelijk als mondiale beleidsinstrumenten”. Ze blazen het effect van broeikasgassen, zoals kooldioxide, op, maar negeren eventuele gunstige effecten. “CO2 is geen vervuilende stof,” zegt het rapport. “Het is essentieel voor al het leven op aarde. Fotosynthese is een zegen. Meer CO2 is goed voor de natuur, het maakt de aarde groener; extra CO2 in de lucht heeft de groei van de wereldwijde plantenbiomassa bevorderd. Het is ook goed voor de landbouw, waardoor de opbrengst van gewassen wereldwijd toeneemt.”

  Bovendien verklaren de wetenschappers dat er geen statistisch bewijs is dat de opwarming van de aarde orkanen, overstromingen, droogtes en dergelijke natuurrampen verergert of frequenter doet voorkomen. “Er is geen klimaatnoodsituatie,” gaat de verklaring verder. “Wij zijn sterk gekant tegen het schadelijke en onrealistische Zero-CO2 beleid dat voor 2050 wordt voorgesteld”, aldus de verklaring, die eraan toevoegt dat het doel van het mondiale beleid “welvaart voor iedereen” moet zijn door te allen tijde betrouwbare en betaalbare energie te leveren. “In een welvarende samenleving zijn mannen en vrouwen goed opgeleid, zijn de geboortecijfers laag en geven mensen om hun omgeving”, zo luidt de conclusie.

  De WCD is het meest recente teken dat de ‘gevestigde’ fantasie rond de klimaatveranderingswetenschap snel aan het afbrokkelen is. Vorig jaar publiceerde Steven Koonin, een onder-secretaris van Wetenschap in de regering Obama, een boek met de titel Unsettled waarin hij opmerkte dat “de wetenschap ontoereikend is om nuttige voorspellingen te doen over hoe het klimaat de komende decennia zal veranderen, laat staan wat onze acties zullen zijn”. Hij merkte ook op dat het rigide verkondigen van het idee dat klimaatverandering vaststaat, de wetenschappelijke gemeenschap verlaagt en verkilt, “waardoor de vooruitgang in deze belangrijke zaken wordt vertraagd”. In 2020 schreef de oude groene activist Michael Shellenberger een boek met de titel Apocalypse Never, waarin hij zei te geloven dat het gesprek over klimaatverandering en het milieu de laatste jaren “uit de hand was gelopen”. Veel van wat de mensen wordt verteld over het milieu, inclusief het klimaat, is verkeerd, schreef hij.

  Natuurlijk zullen groene extremisten in de academische wereld, de politiek en de journalistiek blijven pleiten voor de command-and-control waarnaar zij hunkeren door middel van een Net Zero beleid. Uiteindelijk zal hun verwrongen kijk op het wetenschappelijke proces vervagen, een spoor achterlaten van belachelijke Armageddon voorspellingen, en nog meer mislukte experimenten in hard-linkse economische en maatschappelijke controle.


  Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

  Telegram: t.me/dissidenteen

  Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:  0 reacties :

  Een reactie posten