Ministerie VWS weigert openheid te geven over mondkapjesdeal, betaalt dwangsom

Datum:
 • maandag 18 juli 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  Het Ministerie van Volksgezondheid heeft de juridische strijd tegen een rechterlijke uitspraak om communicatie over de Van Lienden-deal vrij te geven stop gezet.


  Bart Reijmerink 18-7-2022


  Liever betaalt het ministerie de opgelegde dwangsom om vervolgens alsnog geen openheid van zaken te geven, dat laat de Volkskrant weten.

  Begin dit jaar ordonneerde de Amsterdamse rechtbank het ministerie al om alle communicatie over de omstreden mondkapjesdeal vrij te geven aan de Volkskrant. Volgens de rechter was dit van journalistiek belang.

  Het ministerie heeft zich vervolgens maandenlang verzet tegen de uitspraak. Deze donderdag zou er opnieuw een zitting plaatsvinden, maar plots heeft VWS het juridisch verzet gestaakt. Door het stopzetten van dit verzet en doordat men nog steeds de rechterlijke uitspraak negeert, moet het ministerie een dwangsom betalen van 15.000 euro. Het maximumbedrag.

  Het niet naleven van de uitspraak kost het minsterie 100 euro per dag. De Volkskrant heeft het bedrag nog niet geïnd. Men kan wel opnieuw bij de rechtbank aankloppen om de nieuwe en hogere dwangsom aan te vragen.

  Politici vinden de houding van het ministerie schokkend:

   

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Hugo de Jonge ook corrupt? Hoe komt u er bij, Nederland is het minst corrupte land ter wereld, behalve deze politici dan, die kunnen zich meten met de grootste smeerlappen.(is een gewoon Hollands woord volgens de Van Dale.)

  Een reactie posten