blckbx today #60:

Datum:
 • maandag 18 juli 2022
 • in
 • Categorie:
 • Sywert-deal in de doofpot? | Hitte-bangmakerij | WEF-klimaat sloopt Sri Lanka   Zie HIER  Het ministerie van VWS staakt het juridisch verzet tegen de uitspraak van de rechter om alle achtergehouden communicatie over de mondkapjesdeal openbaar te maken. VWS negeert de uitspraak en koopt de dwangsom af. Door rigoureus klimaatbeleid is Sri Lanka de afgrond ingestort en volgden er maandenlange volksprotesten. Hoe was dit mogelijk? Het Nationaal Hitteplan treedt per vandaag in werking, meldt het RIVM. Naast het hitteplan is er ook een smogwaarschuwing voor vakantiegangers afgegeven. Hoe moet de angst hiervoor geduid worden? Dat en meer in blckbx today.


  Maandag 18 juli 2022


  In de uitzending van vanavond onder andere:

  - Het ministerie van VWS staakt het juridisch verzet tegen de uitspraak van de rechter om alle achtergehouden communicatie over de mondkapjesdeal openbaar te maken. VWS besluit om de uitspraak gewoon te negeren en de opgelegde dwangsom van maximaal 15.000 euro te betalen.

  - De Sri Lankaanse interim-president heeft de noodtoestand vernieuwd, enkele dagen voordat het parlement een nieuwe president kiest. Het vorige regime voerde de klimaatdoelen dusdanig rigoureus door, dat stroomuitval, brandstof- en voedseltekort het land in de afgrond stortte. Hierna moest president Rajapaksa na maandenlange volksprotesten vluchten naar het buitenland. Hoe is dit land technisch failliet gegaan, vanwege het klimaat?

  - Het Nationaal Hitteplan treedt per vandaag in werking, meldt het RIVM. Naast het hitteplan is er ook een smogwaarschuwing voor vakantiegangers afgegeven. NLP-deskundige Igor van Kaam duidt deze nieuwe angst voor tropische temperaturen.

  Desk: advocaat Claudia Berghout, NLP-deskundige Igor van Kaam en onderzoeksjournalist Daan de Wit


  Presentatie: Sanae Orchi


  blckbx today

  0 reacties :

  Een reactie posten