Boze boeren roepen vrijstaat uit in meerdere plekken in Nederland

Datum:
 • maandag 18 juli 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Boerenactievoerders hebben in meerdere regio's in het land de vrijstaat uitgeroepen.


  18-7-2022


  Zo'n tweehonderd boeren hebben dit gedaan in de regio's Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en West-Betuwe. De regio's zijn omgedoopt naar de 'boerenlanden'

  Met een ludieke actie hebben zo'n tweehonderd boeren in enkele regio's in het land zich 'afgescheiden' van de rest van Nederland. Deze 'boerenlanden' willen via dit statement laten zien dat zij kritisch staan tegenover de stikstofplannen van het kabinet. 

   

  Op het eiland Texel hadden ze begin juli eenzelfde actie georganiseerd.  Een aantal eilandbewoners hadden een bijzondere actie bedacht: ze willen onafhankelijk van Nederland verder. Vrijdag 7 julie werd de ‘Vrije Republiek Tessel’ uitgeroepen inclusief een kabinet. 

  De actie was niet serieus bedoeld, zo benadrukten de initiatiefnemers. Maar de boodschap die ze ermee willen uitdragen is wel degelijk serieus: “Het landelijke stikstof- en visserijbeleid dreigt Texel geheel maatschappelijk te ontwrichten”, vertelde Arnold Langeveld, een van de initiatiefnemers. “De landbouw, economie en leefbaarheid op Texel worden volledig verwoest. Met deze publieksvriendelijke actie, die door boeren, vissers en burgers gezamenlijk wordt gevoerd, willen wij hiervoor de aandacht vragen.” 

  NieuwRechts


  0 reacties :

  Een reactie posten