LOL! Schokkend (ahem!): Rijkswaterstaat en politie willen dat boeren ophouden met hun acties

Datum:
 • donderdag 28 juli 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •   'Operatie Sluipmoord op Agrarische Sector'  LOL! Schokkend (ahem!): Rijkswaterstaat en politie willen dat boeren ophouden met hun acties


  Michael van der Galien 27-7-2022

  Je zag het natuurlijk van heinde en verre aankomen, maar inderdaad, het is zover: Rijkswaterstaat en de politie hebben de boeren opgeroepen hun acties vandaag te staken. Dit met het excuus dat de acties te "gevaarlijk" zouden zijn, hoewel er behalve één klein ongelukje waarbij er niet eens iemand gewond raakte niets gebeurd is. Je gaat bijna denken dat de autoriteiten niet blij zijn met demonstraties tegen het beleid van eerdergenoemde autoriteiten he?

  Zoals wij eerder vandaag berichtten zijn onze boerenhelden vandaag hard campagne aan het voeren tegen het walgelijke, dictatoriale en onmenselijke 'stikstofbeleid' (lees: 'Operatie Sluipmoord op Agrarische Sector') van het kabinet. Ze gooien balen hooi op snelwegen, zand, grond, en zelfs mest. Dat laatste is natuurlijk hilarisch, hoewel een gepassioneerd mens zou zeggen dat als er érgens mest op gegooid moet worden, dat het dan toch echt de Tweede Kamer is of het Torentje. Maar dat geheel terzijde en natuurlijk niet bedoeld als oproep om zoiets te doen.

  Hoe dan ook, Rijkswaterstaat én de politie hebben nu gereageerd op de acties. En, je gelooft dit niet, maar ze zijn er niet blij mee! Ze noemen de acties "gevaarlijk" en eisen dat de boeren ermee ophouden. En wel meteen. Want goddomme, dat je acties daadwerkelijk impact hebben op de samenleving, dat kan natuurlijk niet! Dan zouden andere burgers zomaar merken dat er iets ernstigs aan de hand is, en dat moet ten koste van alles voorkomen worden!

  Ondertussen zegt de politie ook dat ze in principe boeren die actie hebben gevoerd aan gaan pakken, maar dat ze momenteel niet weten wie hier nou eigenlijk bij betrokken zijn. Dat is een probleempje.

  "Als er informatie is of we weten wie erachter zit, zullen we acteren, maar dat is op dit moment nog niet aan de gang," aldus de organisatie die zich tegenwoordig vooral inzet om de zittende macht te beschermen tegen burgers, in plaats van burgers tegen misdadigers.

  Caroline van der Plas: 'Stop daarmee'

  Ongelooflijk genoeg bekritiseert Caroline van der Plas (BBB) de acties óók. "Ik sta achter demonstraties zolang ze binnen de kaders van de wet vallen," zegt zij. "Dus langs de snelweg staan is geen probleem. Maar als er mest op de weg gestort wordt en er bermen in de fik gestoken worden, dan komt de veiligheid van anderen in het geding en roep ik op: stop daarmee."

  Ik geloof dat we dat burgerlijke ongehoorzaamheid noemen, Caroline. Grote acties zijn altijd verder gegaan dan wat de wet tolereert. Niet zo gek, want de wet stelt mensen in staat om ergens achteraf op een veldje te staan, of misschien soms op De Dam, waar de autoriteiten eigenlijk geen last van ze hebben en ze dus lekker genegeerd kunnen worden.

  Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

  Je gaat bijna denken dat Van der Plas er net zo over denkt. Apart.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten