De EU richt zichzelf uit realiteitsweigering met vol gas te gronde

Datum:
 • dinsdag 26 juli 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Daarin is vooral de invoering van besparingen niet dwingend vastgelegd.

     De EU richt zichzelf uit realiteitsweigering met vol gas te gronde


  (Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

  De ideeën waarmee Brussel en Berlijn de zelfgemaakte energiecrisis willen oplossen, laten zien hoe de dames en heren iedere zin voor realiteit verloren hebben.

  Dat de energie- en gascrisis, die zich in Europa niet alleen aftekent, maar voor iedereen al te merken is, intussen onvermijdelijk tot een echte crisis in de winter zal leiden, lijdt geen geen twijfel meer. In plaats daarvan bereiden de politiek en de media de mensen in de EU op de “totale economische oorlog” voor. Je zou bijna willen zeggen dat het jammer is dat het Sportpaleis in Berlijn niet meer overeind staat, want dat zou een passend decor voor de verklaringen van de Duitse Minister van Economische Zaken Habeck, de voorzitster van de Europese Commissie von der Leyen en alle andere politici zijn, die de mensen op dit moment op allerlei mogelijke ontberingen in de totale economische oorlog voorbereiden.

  De gevolgen van de politiek van de EU

  Nu al heeft een woningbouwcorporatie in de deelstaat Sachsen de warmwatervoorziening beperkt, terwijl het op dit moment zomer is. Wat moet dat in de winter wel niet worden?

  Daarop heeft een woningconcern nu geantwoord. Lars von Lackum, de chef van de op een na grootste Duitse vastgoedconcern LEG, heeft zich daarover uitgelaten en de “Spiegel” heeft erover bericht. Derhalve komt er in de winter het volgende op de Duitsers af:

  Tussen de eigen vier muren een extra trui aan te trekken, zal mogelijk niet volstaan”, aldus von Lackum verder. “Er zal waarschijnlijk nog een warme wollen deken nodig zijn.” De chef van LEG eiste een wettelijke mogelijkheid om de temperaturen meer dan nu te verlagen. Marktleider Vonovia had al in het begin van de maand aangekondigd gas te besparen en daarom ´s nachts de verwarmingscapaciteit in talrijke van zijn woningen te willen reduceren.”

  Het wordt koud in de winter, en wel niet alleen buiten, maar ook binnen. En omdat gas en energie ook in de economie ontbreken, zouden veel bedrijven wel eens (tijdelijk?) kunnen sluiten. Als daar dan ook nog een corona-lockdown bijkomt, die de mensen, die nog werk hebben, ertoe dwingt in hun koude woningen een homeoffice in te richten, dan is de “winterromantiek” perfect.

  Voorbereiden op de totale economische oorlog

  De chef van LEG zei ook:

  Ik geloof dat in de huidige oorlogssituatie aan de bevolking van Duitsland duidelijk gemaakt moet worden dat ze zich dingen moet onthouden.”

  Dat Duitsland in oorlog is met Rusland, dat Duitsland in een “oorlogssituatie” is, is nieuw voor mij. Dat is weliswaar vanuit de zienswijze van het volkerenrecht al het geval, zoals blijkt uit een expertise van de wetenschappelijke dienst van de Bondsdag van midden maart, maar tot nu toe vermijden Duitse politici deze uitspraak.

  De Duitse president Steinmeier heeft in 2014 in zijn functie als Duits Minister van Buitenlandse Zaken de eerste steen voor de huidige situatie gelegd, want hij heeft destijds het akkoord tussen de Maidan-oppositie en president Janoekovitsj als garant ondertekend en de Maidan-radicalen hebben het slechts enkele uren later verscheurd en de Maidan-putsch uitgevoerd, die op alle punten tegenstrijdig was aan het akkoord. Steinmeier heeft daarover gezwegen in plaats van te protesteren en de Oekraïense regering van putschisten weigeren te erkennen. Nu zien we het resultaat.

  Zelfkritiek is echter niet zijn ding, in plaats daarvan bereidt ook Steinmeier de Duitsers op ontberingen voor. De “Spiegel” schrijft:

  Daarbij zou het niet alleen om het territorium van de Oekraïne gaan”, zei Steinmeier. “Het gaat om het in de dubbele zin gemeenschappelijke fundament van onze waarden en onze vredesorde.” Om deze waarden te verdedigen en voor ze op te komen, zou echter ook de bereidheid betekenen “om gevoelige nadelen op de koop toe te nemen”, benadrukte de Duitse president. “Zijn wij daartoe bereid? Voor deze vraag staan we allemaal – nu en in de komende dagen, weken en maanden.”

  Het zou nog niet te laat zijn…

  Het is nog steeds niet te laat om de in de winter dreigende catastrofe af te wenden of in ieder geval af te zwakken. De EU zou de sancties kunnen opheffen die de mensen en de economie in Europa het meest schaden. Men zou de problemen met Nord Stream 1 kunnen oplossen, Nord Stream 2 inschakelen, Polen dwingen om de Jamal-pijplijn weer te openen en druk op de Oekraïne uit te oefenen om zijn pijplijn weer met volle kracht te exploiteren (details over de pijplijn vindt u hier).

  Maar dat gebeurt niet. In plaats daarvan bevalt het de Duitse Minister van Economische Zaken, wiens belangrijkste taak het eigenlijk is om de Duitse economie te beschermen, om steeds nieuwe beperkingen voor het gasverbruik uit te spreken, die echter niets zullen veranderen aan de situatie.

  Besparen voor de Europese solidariteit

  Nog gekker is de Europese Commissie van Uschi von der Leyen. Die heeft verkondigd dat alle EU-landen solidair 15% gas moeten besparen, wat echter direct op weerstand stuitte. Als resultaat werd een compromis uitgewerkt, waarin de 15% besparing weliswaar genoemd wordt, dat echter vol staat met uitzonderingen voor verschillende landen, zodat het nauwelijks effect zal hebben. Daarin is vooral de invoering van besparingen niet dwingend vastgelegd. Die moet door de regeringschefs worden besloten. Daarmee zullen velen van hen echter niet akkoord gaan.

  Laten we Hongarije als voorbeeld nemen, dat gewoon een nieuw lange termijn contract met Gazprom gesloten en geen problemen met gas of hoge gasprijzen heeft. Denkt u serieus dat Hongarije in de winter aan andere landen, die zelf afscheid hebben genomen van het Russische gas, gas zal afstaan? Ik ben nu al benieuwd naar de komende ruzies.

  Ook sprookjesoom Habeck merkt op dit moment dat zijn geneuzel over Europese solidariteit, die zou betekenen dat men in geval van nood gas aan ander elanden zou moeten afgeven, tamelijk dom was. Habeck bedoelde daar blijkbaar mee dat andere landen Duitsland moeten bijstaan wanneer het dankzij zijn politiek benauwd wordt.

  Alleen zien andere landen dat anders en nu heeft Oostenrijk zich daarop beroepen en aangekondigd dat het gas zou kunnen wegpompen uit het reservoir Haidach. Het reservoir behoort weliswaar tot het Duitse gasnet, bevindt zich echter in Oostenrijk. In Beieren, dat uit dit reservoir voorzien wordt, vindt men dat overigens ook niet grappig.

  Medvedev trolt de Europese politiek

  De voormalige Russische president Medvedev houdt zich in zijn Telegram-kanaal al sinds enige tijd niet meer in met zeer duidelijke taal over de politiek van de EU. Op 26 juli deed hij er nog een schepje bovenop en schreef:

  De hele huidige Europese politiek tegenover Rusland is een walgelijke cocktail van arrogante lompheid, puberaal infantilisme en en primitieve domheid. Eerst hebben ze de bedoeling aangekondigd om Rusland er streng voor te bestraffen dat het noodlijdende mensen wil beschermen en zijn belangen op de lange termijn wil veiligstellen. Ze hebben, zoals gewoonlijk, besloten de Russische economie in stukken te scheuren, aan Rusland het geld uit de energie-export te onttrekken en harde sancties tegen alles op te leggen wat brandt. En daar gaat ie! Het maakt hen geen moer uit dat Europa een grote industrie en een ontwikkelde landbouw heeft en dat de EU-burgers in warme huizen met water willen wonen. Hoofdzaak is dat de Russen lijden.

  Toen zijn ze opgeschrikt… Ze hebben het zich herinnerd dat de winter niet werd afgeschaft en dat alternatieve leveringen van gas, olie en kolen duur of gewoon onrealistisch zijn. Ze hebben gemerkt hoe moeilijk het is om op drie stoelen te zitten. Naar het motto we helpen de Oekraïne en schaden Rusland, maar wij kennen ook onze eigen economie en bevolking.

  In zijn totaliteit is het niet goed gelukt. De geel-blauwe hysterie heeft voor een zware diarree van angst gezorgd dat ze in hun koude woningen doodvriezen en vanachter de bevroren ramen zullen neerkijken op de ten onder gaande industrie. De Europese slimmeriken stellen echter een beproefd middel tegen diarree voor: meer wapenleveringen aan het regime in Kiev en een oorlog tot het bittere eind. Oké dan. Weldra komt de kou…”

  Bron:
  anti-spiegel.de
  Door: Thomas Röper

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten