GroenLinks en D66 stellen stemming over de geborgde zetels uit

Datum:
 • dinsdag 24 mei 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Het wetsvoorstel over het afschaffen van de geborgde zetels voor waterschappen is dinsdag niet in stemming gebracht. Initiatiefnemers D66 en GroenLinks hebben met succes gevraagd om de stemming hierover een week uit te stellen.
  Tijdens het debat over het voorstel diende Pieter Grinwis (ChristenUnie) een amendement in. Volgens dat amendement worden de geborgde zetels per waterschap wel verminderd (twee zetels voor het bedrijfsleven, twee voor de landbouw, en twee voor de natuur), maar niet afgeschaft. Ook de verplichte plek voor een geborgde zetel in het dagelijks bestuur van het waterschap zou volgens dat amendement vervallen.

  Tijdens de behandeling van het wetsvoorstel was Tjeerd de Groot onaangenaam verrast door het amendement - ‘een buitengewoon lelijk amendement’, noemde hij het. Als het amendement zou worden aangenomen, zei hij, zullen D66 en GroenLinks het wetsvoorstel intrekken.

  Dat is nog niet aan de orde; met het uitstellen van het wetsvoorstel wordt ook de stemming over het amendement met een week verschoven. In die week zullen de indieners nog overleg voeren over het amendement van de ChristenUnie en de mogelijke gevolgen daarvan voor het wetsvoorstel.   

  0 reacties :

  Een reactie posten