Gigantische prijsstijgingen maken leven onbetaalbaar, maar kabinet heeft andere prioriteiten: ‘Totale waanzin!’

Datum:
 • zondag 1 mei 2022
 • in
 • Categorie: , , , ,
 •  Ondertussen redden zelfs de middeninkomens het niet meer.


  Robin de Boer 30-4-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:57

  Ik denk dat we er rekening mee moeten houden dat de koopkracht als geheel niet in stand blijft als we als Nederland met z’n allen wat armer worden, zei minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onlangs op tv.

  Ook in 2023 zou de koopkracht volgens haar nog onder druk kunnen staan. Ze zei ‘een slag om de arm te houden’ omdat ze niet weet ‘wat er morgen in Oekraïne gebeurt en wat de effecten daarvan over twee maanden zijn’.

  Schandalig

  “Weer misbruikt Van Gennip de oorlog in Oekraïne om met veel dedain goed te praten dat er géén echte compensatie komt voor koopkrachtdaling door inflatie,” reageerde PVV-Kamerlid Léon de Jong. “Maar ondertussen wel 60 miljard extra wegsmijten naar klimaat- en stikstofbeleid. Schandalig!”

  Ondertussen redden zelfs de middeninkomens het niet meer. De Jong: “Keihard fulltime werken, maar ondertussen niet meer kunnen rondkomen. Bestaanszekerheid gesloopt. Burgers met middeninkomen verzuipen in torenhoge prijzen en worden in de steek gelaten! Dat is het waanzinnig gave land van Rutte en zijn VVD/D66/CDA/CU-bende!”

  Totale waanzin

  Hulpinstanties zeggen dat het kabinet snel maatregelen moet treffen om te voorkomen dat grote groepen Nederlanders door de fors gestegen prijzen in geldnood raken. Door de dure energie, benzine en boodschappen zijn Nederlanders maandelijks tientallen tot vele honderden euro’s extra kwijt.

  “Nederlanders redden het niet meer. Gigantische prijsstijgingen maken het leven onbetaalbaar. Schulden en armoede als gevolg. Maar het kabinet heeft andere prioriteiten: miljarden en miljarden naar klimaat en massa-immigratie. Slopen van pensioen. Woke en cancelcultuur. Totale waanzin!” fulmineert De Jong.
  0 reacties :

  Een reactie posten