Een plas doen in Hollands Kroon moet eenvoudiger

Datum:
 • zaterdag 21 mei 2022
 • in
 • Categorie:

 •  HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA Vriend en vijand is het erover eens: het aantal openbare toiletten in Hollands Kroon is schaars. Het college van b en w gaat nu wat aan die situatie doen. 


  Winnie van Galen 21-5-2022


  De eerste concrete actie is de komst van een zelfreinigende openbare toiletvoorziening bij het te vernieuwen busstation in Den Oever dit jaar. Bij de presentatie van die plannen enkele maanden geleden werd dat toilet al aangekondigd. 

  Vooralsnog gaat het om een proef waar een stevig prijskaartje aan hangt: 100.000 euro. Mogelijk komen er in de gemeente meer van die toiletten. Daarbij wordt met name gekeken naar de vier hoofdwinkelkernen van Hollands Kroon: Wieringerwerf, Nieuwe Niedorp, Anna Paulowna en Hippolytushoef. 

  Ook concreet: het openstellen van het mindervalide toilet bij de hoofdentree van het oude gemeentehuis in Anna Paulowna. Onderzocht wordt of zoiets in meerdere gemeentelijke gebouwen mogelijk is. 

  Blaasnood 

  De gemeente is de afgelopen twee jaar tevens in overleg geweest met de ondernemersfederatie Hollands Kroon in hoeverre aan de blaasnood van winkelend publiek tegemoet is te komen. Tot op heden zijn er geen locaties bekend waar die mogelijkheid zich voordoet. De ondernemers hebben toegezegd het onderwerp wederom op de agenda te zetten, aldus de gemeente. 

  Verder sluit de gemeente zich aan bij toiletalliantie HogeNood die via een app laat weten waar je een plas kunt doen. Met een sticker wordt aangegeven dat de bezoeker op het goede adres is. Handig ook voor mensen die geen smartphone hebben, aldus de gemeente. Ook wordt uitgezocht waar openbare of opengestelde toiletten zijn langs de wandel- en fietsroutes in Hollands Kroon. 

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten