Het faillissement van modern links

Datum:
 • vrijdag 1 april 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Modern links heeft deze week lekker geknutseld. Vlees- en vliegtaks zijn het resultaat. Het eerste is gelukkig weggegooid (zo links zijn de VVD en CDA nu ook weer niet) en het tweede wordt nog gekeurd.


  1-4-2022


  Het klassieke links, zoals we die van vroeger kennen, zou uit haar bed springen als ze dit nieuws zou horen. 'Linkse' partijen die pleiten voor het duurder maken van goederen en diensten waar vroeger de onderklasse van mocht dromen. Vlees was vroeger niet te betalen en daarom waren veel arbeiders vegetariƫrs. Vliegen was al helemaal iets waar je de juiste papieren voor nodig had tot de enorme groei van de welvaart.

  Toen veranderde de wereld in een dorp en kon de doorsnee-Nederlander eenmaal per jaar met het vliegtuig op vakantie. Dit wil 'modern' of 'Neo' links (hoe u het ook wilt noemen) blijkbaar terugdraaien. De klassieke linkse partijen als de SP en DENK maar ook de centrum- en rechtse partijen zoals de BBB, JA21 en de PVV hebben zich uitgesproken tegen deze modern linkse knutselarij.

  PvdA en GroenLinks verkwanselen oude linkse waarden
  Als de PvdA en GL het niet meer willen opnemen voor hun oorspronkelijke achterban, dan nemen de ‘nieuwe’ linkse partijen, de partijen op rechts en de heer Pieter Omtzigt het over, hetgeen tegenwoordig als 'populistisch' wordt gezien (en daar vallen de VVD en CDA nu ook onder, nietwaar). Het tekent de verschuivingen binnen de huidige politiek dat de VVD de burger minder wilt belasten dan de partijen die roepen over gelijkheid.

  De vleestaks is woensdag 30 maart weggestemd, nu is de vliegtaks aan de beurt. Of die het gaat halen is nog maar de vraag. Er is nu een vliegtaks van € 7, dat zou dan omhoog moeten naar € 24 als compensatie voor de CO2-uitstoot. Het belachelijke hieraan is dat degene die dit voorstelt, onze minister van FinanciĆ«n Sigrid Kaag, zelf het vliegtuig pakte naar Luxemburg, iets wat met de trein zo’n 5 tot 6 uur duurt vanuit Den Haag. Zij zou bij een verhoging van de vliegtaks niet minder gaan vliegen. Maar juist de gewone burger, waar normaal gesproken links Nederland zich hard voor maakt, laat ze hiermee vallen.

  Een alternatief, waar de kosten ook maar in de buurt komen van vliegen, is er niet voor de trajecten binnen Europa die simpelweg te lang duren met de trein zoals Madrid of Boedapest. Dat is wat dit knutselwerk zo bijzonder maakt. De originele achterban zal hierdoor gaan lijden en de oorspronkelijke vijand van links, de rijke elites in het land, zal hier niets van merken. Dit zonder alternatief voor de gewone burger. Het laat zien hoe failliet het ‘moderne’ of ‘Neo’ links is.

  --------------------------------------------

  NieuwRechts

  Deze column is geschreven door Stef Kleine Staarman. 


  Opinie
  - Column Hans van Tellingen: Is rechts het nieuwe links?
  - 'Rechtse kiezers die hoop op Eerdmans vestigen zullen bedrogen uitkomen'
  - De radicalisering van de middenpartijen
  - Wat kost een ‘gelukszoeker’?
  - Westen zet zichzelf compleet voor schut met sancties Rusland - Poetin lacht in z'n vuistje

  0 reacties :

  Een reactie posten