Coronaspoedwet dreigt te sneuvelen in Eerste Kamer: ‘Het zal tijd worden!’

Datum:
 • zondag 17 april 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Wat niet nodig is, moet ook niet in de wet komen,...  Robin de Boer 17-4-2022

   Luister naar dit artikel

  NineForNews.nl
  00:00 / 01:46

  De coronawet, die nu nog een mondkapjesplicht en coronapas regelt, dreigt te stranden in de Eerste Kamer. Als de wet wordt weggestemd, zit het kabinet zonder juridische basis voor allerlei coronaregels.

  “In de Eerste Kamer heeft Ernst Kuipers een probleem,” zegt een bron binnen de coalitie tegen de media. De zorgminister beraadt zich op een ‘tussenwet’.

  “Zulke grove inperking van grondrechten mag niet gaan wennen. Wat niet nodig is, moet ook niet in de wet komen,” reageerde Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks).

  Geef het gewoon op, heer Kuipers

  Als de verlenging van de spoedwet niet meer door de Eerste Kamer komt, zullen de coronapas en andere maatregelen niet meer in de zogenaamde ‘gereedschapskist’ zitten. “Het zal tijd worden!” twittert onderzoeksjournalist Marc van der Vegt. Artiest en ex-verpleegkundige Marga Bult haakt hierop in: “Zijn ze wakker geworden? Goh.”

  “Geef het gewoon op, heer Kuipers. Het gehele coronabeleid was het slechtste beleid ooit gevoerd in Nederland. Loste niets op. Maar leidde tot onnoemelijke schade aan de samenleving,” zegt auteur en spreker Hans van Tellingen.

  Volksgezondheid op de eerste plek

  Tijdens het debat in de Eerste Kamer over de vorige verlenging zei senator Peter Nicolaï (PvdD) ‘grote aarzeling’ te hebben bij de verlenging van de coronawet. Senator Rik Janssen (SP) zei dat de inbreuk op de grondrechten ‘geen dag langer mag duren dan strikt noodzakelijk’.

  Alexander van Hattem (PVV) vroeg wanneer de volksgezondheid nu echt eens op de eerste plek komt. Er moet worden ingezet op uitbreiden van ic-bedden, zei hij.  0 reacties :

  Een reactie posten