Sahra Wagenknecht over het olie-embargo: deze dubbele moraal is onuitstaanbaar

Datum:
 • maandag 21 maart 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  Ik vind deze dubbele moraal onuitstaanbaar.

  Sahra Wagenknecht over het olie-embargo: deze dubbele moraal is onuitstaanbaar

  (Vertaling: E.J. Bron)

  Hieronder een commentaar van de “oprechte” communiste Sahra Wagenknecht:

  Terwijl het Westen zijn energieleveringen uit Rusland beperkt en er steeds meer stemmen opgaan voor een complete importstop voor Russisch gas en Russische olie, worden de oliesjeik landen Saoedi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten als nieuwe gewenste leveranciers gevleid. Woensdag bezocht Boris Johnson de Saoedische kroonprins, dit weekend reist de Duitse minister van Economische Zaken, Rober Habeck (Groenen), naar Qatar en de VAE om lng-gas in te kopen. En dit geheel noemt zichzelf dan “op waarden gebaseerde buitenlandse politiek”.

  Alle drie de Golfstaten staan bekend om hun zwaarwegende schendingen van de mensenrechten. In de grootste massale terechtstelling sinds jaren heeft Saoedi-Arabië vorig weekend 81 mensen geëxecuteerd. De door Saoedi-Arabië aangevoerde militaire alliantie heeft ook de oorlog in Jemen geïntensiveerd: alleen al in februari werden er door Saoedi-Arabië en de VAE meer dan 700 luchtaanvallen uitgevoerd – zoveel als sinds 2018 niet meer.

  Ongeveer 300.000 mensen, waaronder veel vrouwen en kinderen, hebben in de bloedige oorlog in Jemen hun leven al verloren. Volgens informatie van de VN zijn 2,2 miljoen kinderen acuut ondervoed. De oorlog heeft volgens de VN tot de “grootste humanitaire catastrofe van de wereld” geleid. Zijn bommenregen, oorlog en moord een kleinere misdaad wanneer ze in het Midden-Oosten plaatsvinden? Ik vind deze dubbele moraal onuitstaanbaar.

  Bron:
  journalistenwatch.com

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten