Deze toespraak hield Vladimir Poetin eergisteren werkelijk. Waarom berichten de mainstream media dat niet?

Datum:
 • zondag 20 maart 2022
 • in
 • Categorie:
 •  
  Deze toespraak hield Vladimir Poetin eergisteren werkelijk. Waarom berichten de mainstream media dat niet?


  (Door: Willi Huber – Vertaling: E.J. Bron)

  Deze toespraak hield Vladimir Poetin op 18 maart 2022 in het Loezjniki-stadion in Moskou voor een zichtbaar enthousiast publiek. Westelijke hof- en systeemmedia berichten echter alleen maar van een zogenaamde panne. Niemand is geïnteresseerd in de exacte tekst. Wij vragen ons af: waarom? Waarom mogen de mensen geen beeld voor zichzelf vormen met volledige informatie van alle kanten? En we vullen aan: systeemmedia liegen altijd. Zonder uitzondering. Vergeet dat nooit.

  Vooraf: “Report24.news” spreekt zich tegen elke vorm van oorlog uit. Oorlog is altijd fout. Maar in de oorlog sterft de waarheid als eerste. Wij tolereren het valse spel van de gelijkgeschakelde media niet.

  “Wij, de multi-etnische natie van de Russische Federatie, verenigd door gemeenschappelijk lot op ons land…” Dit zijn de eerste woorden van onze grondwet, de Russische grondwet. Elk woord heeft een diepe betekenis en een enorme betekenis.

  Op ons land, verenigd door gezamenlijk lot. Dat moeten de mensen op de Krim en in Sebastopol gedacht hebben, toen zij op 18 maart 2014 naar het referendum gingen. Ze leefden en leven op hun land, en ze wilden een gezamenlijk lot hebben met hun historische thuisland Rusland. Daar hadden ze elk recht op en ze hebben hun doel bereikt. Laten we hen eerst gelukwensen, want het is hun feestdag. Vrolijk jubileum!

  In deze jaren heeft Rusland veel gedaan om de Krim en Sebastopol te helpen groeien. Er waren dingen die gedaan moesten worden, die met het blote oog niet direct te zien waren. Dit waren wezenlijke dingen zoals gas- en stroomvoorziening, verzorgingsinfrastructuur, herstel van het wegennet en de bouw van nieuwe straten, autosnelwegen en bruggen. We moesten de Krim uit deze vernederende positie halen en verklaren dat de Krim en Sebastopol daar ingedrongen waren toen ze deel waren van een andere staat, die deze gebieden alleen met restfinancieringen had verzorgd.

  Er zit meer achter. Het is een feit dat we weten wat er als volgende gedaan moet worden en tegen welke kosten – en we zullen al deze plannen absoluut vervullen.

  Deze beslissingen zijn niet eens zo belangrijk als het feit dat de bewoners van de Krim en Sebastopol de juiste keuze gemaakt hebben, toen ze een stevige barrière bouwden tegen neonazi´s en ultranationalisten. Wat er in andere territoria gebeurde en nog steeds gebeurt, is er het beste bewijs voor dat we het juiste gedaan hebben.

  Ook de mensen die in de Donbass leefden en leven, waren het niet eens met de staatsgreep. Tegen hen werden direct militaire strafoperaties geënsceneerd; ze werden belegerd en blootgesteld aan een systematische beschieting met artillerie en bomaanvallen door vliegtuigen – en dat is eigenlijk hetgeen men “volkerenmoord” noemt.

  Het belangrijkste doel en motief van de militaire operatie die we zijn begonnen in de Donbass en de Oekraïne bestaat erin deze mensen van hun lijden, van deze volkerenmoord te bevrijden. Hier herinner ik aan de woorden uit de Heilige Schrift: “Niemand heeft grotere liefde dan diegene die zijn leven laat voor zijn vrienden.” En we zien hoe heldhaftig ons leger tijdens deze operatie vecht.

  Deze woorden zijn afkomstig uit de Heilige Schrift van het christendom, uit datgene wat door diegenen gewaardeerd wordt die zich tot deze religie bekennen. Maar onder de streep is dit een universele waarde voor alle naties en mensen van alle religies in Rusland en vooral voor ons volk. Het beste bewijs daarvoor is hoe onze kameraden bij deze operatie vechten en handelen: schouder aan schouder, elkaar helpend en ondersteunend. Als het moet, bedekken ze elkaar wederzijds met hun lichamen om hun kameraden op het slagveld tegen een kogel te beschermen, net als u zou doen om uw broer te redden. Het is lang geleden dat we zo´n eenheid hadden.

  Toevallig viel het begin van de operatie op dezelfde dag als de verjaardag van een van onze eminente militaire leiders, die heilig verklaard werd – Fyodor Ushakov. Tijdens zijn schitterende carrière verloor hij geen enkel gevecht. Hij zei ooit dat deze donderbuien Rusland zouden verheerlijken. Zo was dat in zijn tijd; zo is het nu en zo zal het altijd zijn!

  Dank u wel!

  Bron:
  report24.news
  Door: Willi Huber

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten