Russische leger zegt meer dan 30 Amerikaanse biolabs te hebben gevonden in Oekraïne

Datum:
  • dinsdag 8 maart 2022
  • in
  • Categorie: , , ,
  •  In Oekraïne is een netwerk van meer dan 30 biolabs gecreëerd in opdracht van het Amerikaanse ministerie van Defensie. 


    Robin de Boer 8-3-2022


    Luister naar dit artikel
    NineForNews.nl
    00:00 / 01:34

    Dat heeft luitenant-generaal Igor Kirillov, hoofd van de Russische nucleaire, biologische en chemische beschermingstroepen, gezegd.

    De activiteiten van de biolabs hebben geleid tot een toename van het aantal zeer gevaarlijke besmettingen, aldus Kirillov. Volgens hem werkten biolaboratoria in Lviv met de pest, miltvuur en brucellose, terwijl de labs in Charkov en Poltava zich hadden toegespitst op difterie, salmonella en dysenterie.

    (Video verwijderd? Klik hier...)

    Drie fasen

    Bij de projecten is onder meer het bedrijf Black & Veatch betrokken, dat banden heeft met het Amerikaanse ministerie van Defensie.

    Het onderzoek bestaat uit drie fasen. Eerst worden de omstandigheden bestudeerd in gebieden waar volgens het Pentagon waarschijnlijk NAVO-militairen worden ingezet. Vervolgens worden monsters van zeer ziekmakende micro-organismen verzameld en naar de Verenigde Staten gestuurd. Dan wordt gekeken hoe die organismen gebruikt kunnen worden voor het vervaardigen van biologische wapens, zei Kirillov.

    Duizenden monsters

    De regering in Kiev heeft duizenden monsters van patiënten naar het Amerikaanse Walter Reed Army Institute of Research gestuurd, met name van patiënten van ‘Slavische afkomst’. Dat gebeurde onder het mom van het testen van coronabehandelingen.







    0 reacties :

    Een reactie posten