Wilders: ‘Rutte rommelt ons een oorlog met Rusland in’

Datum:
 • zondag 20 februari 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Geert Wilders vindt het volstrekt onverantwoord dat het kabinet wapens levert aan Oekraïne. Volgens de PVV-leider komt dit erop neer dat Rutte en Hoekstra ons een oorlog in rommelen met Rusland. En nee, daar valt eigenlijk niets op af te dingen.


  Michael van der Galien 19-2-2022


  Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra heeft vandaag laten weten dat Nederland “verschillende defensieve wapens” levert aan Oekraïne. “Dat gaat om radarapparatuur, dat gaat om munitie, dat gaat over helmen [LOL], en dat gaat ook over bescherming van het lichaam, de zogenaamde beschermvesten. Dat is een pakket […] van in totaal 7,5 miljoen. We hebben in het kabinet hier zeer uitvoerig over gesproken we hebben het zeer uitvoerig gewogen, maar we zijn toch tot de conclusie gekomen dat we dit wel moeten doen, ook om Oekraïne mede in staat te stellen zichzelf te kunnen verdedigen.” Dit betekent ook dat Nederland scherpschuttersgeweren levert aan de Oekraïeners.

  Geert Wilders: niet in ons belang

  Natuurlijk is dit een bijzonder riskante onderneming. Geert Wilders is er dan ook fel tegen gekant.

  “Man man Rutte rommel ons nou geen oorlog met Rusland in met je wapenleveranties aan de Oekraïne, daar hebben we als Nederland echt totaal geen belang bij,” reageert Wilders op dit schokkende nieuws. “Richt je maar op Nederland, op het verhogen van de AOW en het verlagen van de energierekening daar hebben we wat aan!”

  Dat dit bijzonder risicovol is blijkt wel uit de waarschuwing van de Russische ambassadeur in Nederland. Die vertelde Nieuwsuur gisteravond dat, als Rusland zich aangevallen voelt door de NAVO, het land mogelijk kernwapens zal inzetten.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

  Rutte en Hoekstra spelen dus bijzonder hoog spel. Ze nemen het risico dat Rusland óns de oorlog verklaart, terwijl wij in principe helemaal geen problemen met dat land hebben.

  Wat een waanzin.

  DDS 

  0 reacties :

  Een reactie posten