Oversterfte en hartschade: bom onder vaccinatieplicht

Datum:
  • zaterdag 19 februari 2022
  • in
  • Categorie: ,
  •  Over heel november overleden 3500 mensen meer dan verwacht. 


    19-2-2022


    Oversterfte en hartschade: bom onder vaccinatieplicht


    Bom onder vaccins
    Datum: 2021-12-11
    Mens en Macht
    Ab Gietelink, Karel Beckman


    Er komen steeds meer rapporten die wijzen op aanzienlijke gezondheidsschade als gevolg van de coronavaccinaties. Gezondheidsautoriteiten in Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Scandinavische landen erkennen dat de vaccins van Pfizer en Moderna leiden tot hartschade, met name bij jongeren. Bij EUdraVigilance, het officiële registratiesysteem voor bijwerkingen van medicijnen van de EU, waren per 4 december 32.652 doden gemeld in verband met de vaccins, plus 3 miljoen gevallen van schade, waarvan ruim 78.000 van hartschade. In Nederland loopt de oversterfte alarmerend snel op. Volgens statisticus Maurice de Hond en onderzoeker Luc Sala is dat deels het gevolg van de vaccinaties. 

    Gezien deze feiten lijkt het ondenkbaar dat een algemene vaccinatieplicht wordt opgelegd aan de bevolking, zoals onder meer is voorgesteld door EU-president Ursula von der Leyen. Oostenrijk heeft als eerste EU-land een algemene vaccinatieplicht afgekondigd per 1 februari 2022. De Duitse regering heeft dit eveneens voorgesteld, maar dat voorstel moet nog worden goedgekeurd door het Duitse parlement. Een motie van Pepijn van Houwelingen (FVD) om een vaccinatieplicht in Nederland uit te sluiten werd door een meerderheid van de Tweede Kamer (PvdA, CDA, VVD, D66, GroenLinks) op 2 december verworpen. Toen Kamerlid Wybren van Haga een half jaar geleden een motie indiende tegen de vaccinatieplicht, werd die nog gesteund door CDA, GroenLinks en PvdA.

    Voorstanders van een vaccinatieplicht zullen zich moeten verhouden tot een stroom aan alarmerend nieuws over de vaccins. Allereerst de oversterfte: het CBS meldde onlangs dat in de laatste week van november 4100 mensen stierven, 1100 meer dan verwacht. Over heel november overleden 3500 mensen meer dan verwacht. 

    Er is al sprake van oversterfte sinds het voorjaar, maar die loopt de afgelopen weken sterk op en is ook zichtbaar in jongere leeftijdsgroepen. Volgens Tanja Traag, hoofdsocioloog van het CBS, is het “te vroeg” om te zeggen wat de oorzaken zijn. Statisticus Maurice de Hond schat dat tussen de 35% en 75% van de oversterfte is toe te schrijven aan de vaccinaties. Luc Sala, gespecialiseerd in ‘stochastische procesdynamica’, en auteur van een boek over de coronacrisis, spreekt over “minimaal 75%”. Sala verwacht voor einde 2021 een totale oversterfte van ongeveer 12.000, waarvan 7 à 8000 “niet direct aan Covid gerelateerde oversterfte”. 

    In de Tweede Kamer wordt het debat rond de vaccinaties steeds scherper gevoerd. Denk-leider Tunahan Kuzu is steeds kritischer. FVD-leider Thierry Baudet wijst al maanden op het drama van de oplopende vaccinatieschade. Pieter Omtzigt heeft op 1 december in een motie verzocht om een “academisch onderzoek naar de redenen en oorzaken van oversterfte tot en met november 2021”. 

    Ook uit het buitenland komen steeds meer zorgwekkende gegevens. In het VK hebben acht onderzoekers een explosieve paper gepubliceerd, die laat zien dat er een rechtstreeks verband is tussen toediening van de vaccins en pieken in het sterftecijfer. (Zie artikel pagina 4.) Uit onderzoeksgegevens van Pfizer in de VS, die middels een Wob-verzoek zijn vrijgekomen, blijkt eveneens een ongekend hoge sterfte in verband met de vaccinaties. (Pagina 4.) 

    Daarnaast is nu algemeen aanvaard dat de vaccinaties van Pfizer en Moderna kunnen leiden tot hartspierontsteking (myocarditis) en ontsteking van het hartspierzakje (pericarditis). Japan is het laatste land waar de gezondheidsautoriteiten deze bijwerkingen officieel hebben geregistreerd. Eerder werd in de Scandinavische landen Moderna al verboden voor de jongere leeftijdsgroepen. In Vietnam kwam deze week het bericht dat drie kinderen stierven na vaccinatie, officieel vanwege een “overreactie op het vaccin”. Tot overmaat van ramp blijkt de effectiviteit van de vaccins zeer beperkt te zijn. Moderna maakte deze week bekend dat om de nieuwe variant Omnicron te bestrijden drie spuiten nodig zijn in plaats van twee. Nieuwe klinische studies tonen aan dat de vaccins het natuurlijke DNA-schadeherstel afremmen, waardoor de weerstand van mensen tegen kanker en andere ziekten kan worden ondermijnd. (Zie artikelen in de Corona Files, pagina 6) ¾ 

    Corona Files


    3 kinderen dood door vaccinatie in Vietnam, maar “we zullen doorgaan”
    In Vietnam zijn drie kinderen en vier arbeiders in de afgelopen twee weken overleden als gevolg van “overreactie op het vaccin”, meldt de grote Vietnamese krant VNexpress. Ook moesten 17 jongeren in het ziekenhuis worden opgenomen met ernstige “reacties” op het vaccin. Hun toestand is nu stabiel. De lokale gezondheidsautoriteiten zijn gestopt het met toedienen van vaccins uit de bewuste partij, maar voegden er geruststellend aan toe: “We hebben nog nieuwe partijen in voorraad, dus we gaan door met het vaccineren van kinderen.”



    Lancet-studie: ­gevaccineerden dragen steeds meer bij aan ‘pandemie’

    De verwachting was dat een hoge vaccinatiegraad zou leiden tot lagere besmettingen met het SARS-Cov-2 virus, maar dat blijkt niet – of steeds minder – het geval te zijn, schrijft prof. dr. Günther Kampf van de universiteit van Greifswald in Duitsland in een artikel voor het toonaangevende tijdschrift The Lancet. Kampf riep al eerder op, ongevaccineerden niet als schuldigen aan te wijzen voor de pandemie. De meerderheid van de besmettingen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk vindt plaats door gevaccineerden. Zij hebben ook dezelfde ‘viruslading’ als ongevaccineerden. 



    Coronamaatregelen werken niet, blijkt uit 400 studies

    Mondkapjes, lockdowns, afstand houden, schoolsluitingen – geen enkele coronamaatregel heeft een merkbaar effect op het aantal coronagevallen. Dat blijkt uit meer dan 400 studies die inmiddels zijn gedaan naar het effect van de maatregelen die wereldwijd zijn ingevoerd sinds voorjaar 2020. De maatregelen hebben daarentegen wel ernstig negatieve effecten gehad: uitgestelde zorg, psychische problemen, economische malaise. Minderheden, jongeren en vrouwen zijn het zwaarst getroffen. De resultaten van de studies zijn samengevat door epidemioloog Paul Elias Alexander, een expert in het analyseren van medische gegevens, die onder meer voor de WHO heeft gewerkt.



    Japan waarschuwt voor hartproblemen bij jongeren door vaccinaties

    Het Japanse ministerie van Gezondheid heeft hartspierontsteking (myocarditis) en ontsteking van het hartzakje (pericarditis) officieel aangemerkt als “mogelijk ernstige bijwerkingen” van de Pfizer en Moderna vaccins. Het ministerie heeft daarnaast ziekenhuizen de opdracht gegeven om gevallen van myocarditis en pericarditis te melden als ze plaatsvinden binnen 28 dagen na vaccinatie. In IJsland en de Scandinavische landen is de toediening van Moderna aan mensen onder 30 al stopgezet, in Taiwan is Pfizer voorlopig in de ban gedaan voor jongeren. 



    Gids voor zorg­medewerkers: hoe om te gaan met hartproblemen na vaccinaties
    De Britse gezondheidsdienst, de UK Health Security Agency, heeft een handleiding gepubliceerd voor zorgmedewerkers hoe om te gaan met gevallen van myocarditis (hartspierontsteking) en pericarditis (ontsteking van het hartzakje) als gevolg van de vaccinaties. Volgens de dienst gaat het om een “zeldzame” aandoening die “gewoonlijk mild” verloopt. Bij de meeste patiënten die symptomen ontwikkelen, gebeurt dit binnen een week na vaccinatie, en de meesten van hen  zijn gevaccineerd met een mRNA vaccin (Pfizer of Moderna), meldt de dienst. 

    De gids verwijst naar twee Amerikaanse studies die laten zien dat veel kinderen die met ‘bijwerkingen’ in het ziekenhuis belanden, gediagnosticeerd worden met myocardiale fibrose (hartfibrose), een aandoening die de spiercellen van het hart aantast, maar ook andere organen zoals longen en lever. Het document van de Gezondheidsdienst meldt verder dat nog niets bekend is over mogelijke lange­termijngevolgen van de vaccinaties, maar beveelt niet aan ze te beëindigen. Medio november waren er bijna 1000 meldingen van myocarditis en pericarditis in het Verenigd Koninkrijk, die vrijwel allemaal betrekking hebben op Pfizer en Moderna. 


    Oostenrijk: veel minder ziekenhuisopnames in 2020 dan daarvoor

    In Oostenrijk hebben vorig jaar 2,1 miljoen ziekenhuis- en zorgopnames plaatsgevonden, 18 procent minder dan in 2019, toen Covid-19 nog niet bestond. Dat blijkt uit cijfers van het Oostenrijkse bureau voor de statistiek. Onder het hele spectrum van zorginstellingen lagen de opnamecijfers lager dan het jaar daarvoor. De daling had betrekking op vrijwel alle soorten aandoeningen. Er waren 26.500 Covid-opnames in 2020, iets meer dan 1 procent van het totale aantal opnames. In 2019 waren er in Oostenrijk 2,6 miljoen opnames en in 2016, toen de griep flink huishield, 2,86 miljoen. Oostenrijk wil volgend jaar een algemene vaccinatieplicht tegen Covid-19 invoeren.



    Dit waren top­atleten – tot hun carrière door de Covid-vaccins werd verwoest
    Het aantal topsporters die hun loopbaan verwoest zien worden door de corona­vaccinaties neemt zienderogen toe. Het jongste slachtoffer is Florian Dagoury, een duiker en wereldrecordhouder adem inhouden (10 minuten en 30 seconden). Na de tweede vaccinatie met Pfizer nam zijn hartslag toe en werd hij gediagnosticeerd met myocarditis. Dagoury verwacht niet dat hij ooit weer topsport kan bedrijven, liet hij weten op Instagram. “Thank you Pfizer,” voegde hij eraan toe.

    Een andere topsporter, tennisser Jeremy Chardy, 73e op de wereldranglijst, heeft zijn seizoen moeten afbreken als gevolg van de vaccinaties, ook van Pfizer. “Ik kan niet meer trainen, ik kan niet spelen,” zei Chardy in een interview. De triatleet ­Antoine Méchin, 32, werd gediagnosticeerd met longembolie (bloedpropje in een bloedvat van de longen) na geïnjecteerd te zijn met Moderna. “Gezonde mensen beschadigen om de gezondheid van de zwaksten te beschermen – het is omgekeerde logica,” verklaarde Méchin. “Ik zou me niet nog een keer laten vaccineren als ik de keus had.” 
    Ook de 29-jarige mountainbiker Kyle Warner kan de topsport vergeten. Hij kreeg pericarditis na zijn tweede Pfizer-prik. 


    De ANDERE KRANT

    0 reacties :

    Een reactie posten