Freedom-Day nu ook al in Zwitserland

Datum:
 • zaterdag 19 februari 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •   Duitsland: politici als de minister van Gezondheid, Lauterbach, willen om niets ter wereld hun dictatoriale praktijken opgeven.

  Freedom-Day nu ook al in Zwitserland  (Vertaling: J. Johns)

  Donderdag zijn in Zwitserland zo goed als alle corona-maatregelen opgeheven

  Zwitserland heeft woensdag alle maatregelen van de ene op de andere dag afgeschaft, ingaande: metéén de volgende dag. Alleen nog de mondkapjesplicht in openbaar vervoer en treinen, in ziekenhuizen en zorginstellingen en alléén nog voor bezoekers en personeel.

  De minister van Volksgezondheid zei dat de Zwitsers moeten leren leven met het virus: “Eind maart zijn alle mensen in Zwitserland in contact gekomen met het virus.” Daarom is het “zinloos” om te zeggen dat degenen die positief testen “de rest van de bevolking zouden infecteren” – dat zíjn ze namelijk al.

  De Zwitserse ‘Neue Zürcher Zeitung’ had als titelpagina: “Vrijheidsdag komt er ook in Duitsland – maar alleen op fluwelen pootjes”, een eufemistische beschrijving van wat in Duitsland gebeurt: politici als de minister van Gezondheid, Lauterbach, willen om niets ter wereld hun dictatoriale praktijken opgeven. De sociaaldemocraat blijft erop hameren dat hij “elk moment kan terugkomen op de opgelegde maatregelen”; gerechtvaardigd met zijn bijeen gegoochelde fantasie-cijfers, die alleen nog bestaan in de kronkels van die minister van Gezondheid en de hersenspinsels van het Duitse RIVM.

  Maar de wil van toppolitici om per se het regime te handhaven, dat volgens verschillende bestuursrechters ongrondwettelijk, ondemocratisch en in strijd met de rechtsstaat is, heeft waarschijnlijk alleen in Duitsland nog een kans om zich ongestoord tegen veel burgers door te zetten. Door overheid ondersteunende media worden critici van die maatregelen steeds weer belasterd als extréém-rechts en de ‘wandelaars’ zelfs vergeleken met neonazi’s.

  Iets meer dan 100 jaar na de Spaanse griep en na een halve eeuw links-liberaal denken doet het gedrag van politici denken aan de donkerste tijd die zogenaamd overwonnen moeten worden. Je ziet dat dit soort politici alleen tégen dictatuur zijn als ze niet zelf dicteren.

  Bron:
  freiewelt.net

  Vertaald/samengevat uit het Duits door:
  J. Johns
  (voor www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten