Italië: Draghi benadrukt dat “ongevaccineerden niet langer deel van de samenleving zijn”

Datum:
 • zaterdag 19 februari 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  In Italië heersen nog steeds draconische corona-maatregelen,.....

  Italië: Draghi benadrukt dat “ongevaccineerden niet langer deel van de samenleving zijn”


  (Vertaling: E.J. Bron)

  In Italië heersen nog steeds draconische corona-maatregelen, die volledig willekeurig tegen alle burgers van het land gericht zijn. Geen openbaar vervoer zonder “groene pas”, mondkapjesplicht in de open lucht, vaccinatieplicht en Co. bepaalden het nare dagelijks leven van de Italianen, die het desondanks niet moe werden om daartegen met duizenden de straat op te gaan. Nu liet de voormalige Goldman-Sachs-bankier, de voormalige directeur van de Europese Centrale Bank (ECB) en huidige minister-president van het land, Mario Draghi (foto), eens temeer zijn masker vallen.

  Ongevaccineerden geen deel van onze samenleving”

  Nadat in Italië een feitelijke vaccinatieplicht voor personen ouder dan 50 jaar werd ingevoerd, regende het kritiek op de buitensluiting en sociale uitstoting van mensen. In het vervolg mag men als ongevaccineerde 50-plusser niet meer naar je werk en word je afgesneden van loonbetaling en andere sociale dienstverleningen. Dat betreft niet minder dan 500.000 mensen.

  Maar in plaats van de dictatoriale maatregel in te trekken, deelde Draghi (die o.a. met de rechts-conservatieve LEGA onder Matteo Salvini een coalitie vormt!) uit tegen ongevaccineerde mensen. Tijdens een persconferentie hitste de ex-bankier op:

  Al diegenen die vanaf vandaag “object van restricties” worden, kunnen in de samenleving terugkeren. Ze kunnen weer “deel van ons” worden.

  QR-code scanner voor opnemen van geld

  In het vervolg zal het in banken en bij geldautomaten alleen maar mogelijk worden om geld op te nemen d.m.v. een QR-code scan, die de groene pas controleert. Dat raakt vooral oudere mensen, die helemaal op de bank zijn aangewezen om hun pensioengeld op te nemen. En sinds 1 februari moet iedere ongevaccineerde in het land boete betalen.

  Zijdelings detail: mensen met vaccinatieschade worden in Italië afgewezen m.b.t. aanspraken op schadevergoeding met de motivering: “De vaccinatie is niet voorgeschreven”. Hoe ziekelijk leugenachtig mag een staat zich gedragen?

  Bron:
  unser-mitteleuropa.com

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  1 reacties :

  Anoniem zei

  doodschieten die dictator en dan door de straten slepen aan de galg

  Een reactie posten