Oud-gevangenisdirecteur Frans Douw interviewt klokkenluider Huig Plug

Datum:
 • zondag 27 februari 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  Onze 132e gast in Prisonshow is Huig Plug.  25-2-2022

  Tekst Prison-show podcast aflevering 132: Huig Plug. https://prisonshow.podbean.com/e/132-...

  Onze 132e gast in Prisonshow is Huig Plug. Huig was nog niet zo lang geleden een gewaardeerde collega van het gevangeniswezen van Prisonshow host Frans Douw, in het bijzonder in de PI Scheveningen en werkte vanaf 1990 bij het gevangeniswezen in de functie van bewaarder en later penitentiair Inrichtingswerker . Hij werd in 2019 eervol ontslagen toen er tijdens zijn klokkenluiders-procedure nog drie grote onderzoeken liepen. Huig heeft nooit gewerkt in een inrichting waar Frans directeur was, ze leerden elkaar kennen in 2017 toen Frans samen met drie collega-directeuren van Restore Justice demonstreerde voor het toekennen van een herzieningsverzoek in de zaak Baybasin.

  Huig heeft onderzoek gedaan en actiegevoerd in de zaak van de van misbruik verdachte topambtenaar Demmink en in de zaak Baybasin, hij kaartte misstanden bij de overheid aan en ontpopte zich als klokkenluider van misstanden in de Scheveningse gevangenis. De manier waarop hij dit activisme bedreef heeft de gramschap van de overheid gewekt, anders gezegd: “men werd gek van hem”.

  Wat je ook kunt vinden van Huig zijn mening en uitlatingen: hij heeft nog nooit fysiek geweld gebruikt en daar ook nog nooit mee gedreigd. Huig werd ontslagen, kreeg diverse contactverboden en dwangsommen opgelegd, zijn huis zal worden geveild om die te betalen en Huig verbleef onlangs zelfs tweemaal in detentie. Tijd om op een rijtje te zetten wat de overheid Huig verwijt en welke gevolgen dat voor Huig had. Tenslotte staan we stil bij de vraag waarom Huig dit doet. Een podcast door Frans Douw en Edwin Kleiss. Opname: Dinsdag 22 februari 2022. Publicatie: Vrijdag 25 februari 2022.


  Huig Plug

  0 reacties :

  Een reactie posten