Journalist vanuit Oekraïne: ‘Luister niet naar de mainstream media’

Datum:
 • zondag 27 februari 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  “Doe zelf onderzoek. Denk zelf na. Luister niet naar de westerse mainstream media.”
  Journalist vanuit Oekraïne: ‘Luister niet naar de mainstream media’


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:59

  Mensen uit Donetsk en Loehansk huilden tranen van geluk, zegt journalist Patrick Lancaster, die als één van de enige Engelssprekende journalisten verslag doet vanuit Donetsk. “Een vrouw zei tegen me dat ze heel dankbaar is dat Poetin een einde maakt aan de oorlog hier.”

  Lancaster zei tegen Alex Jones dat eerder deze week twee scholen in Donetsk zijn bestookt door het Oekraïense leger. “Ik ben bij die scholen geweest.” De journalist zei dat de burgerbevolking in de twee volksrepublieken al acht jaar onder vuur ligt. “Het lijkt erop dat Poetin er genoeg van heeft.”

  Ze veranderden vaak het narratief

  De Russische president kondigde aan dat hij Oekraïne wil denazificeren. Lancaster wees erop dat er nazi’s in het Oekraïense leger dienen. “Mensen die geloven in de nazi-ideologie.” Denk daarbij bijvoorbeeld aan het Azovbataljon.

  Elk uur vallen er steden. Oekraïne heeft al veel grondgebied verloren, aldus Lancaster, die eerder werkzaam was voor persbureau AP en Reuters. Ze veranderden vaak het narratief. Op een bepaald moment filmde hij hoe een gaarkeuken in Loehansk werd gebombardeerd door Oekraïne. De media beweerden vervolgens dat de rebellen uit Loehansk de gaarkeuken hadden beschoten.

  Ik hoop dat de wereld spoedig beseft wat hier gebeurt

  “Ik sprak met getuigen en filmde alles, maar ze knipten net zolang tot ze hadden wat ze wilden,” zei de journalist. “Op dat moment besloot ik dat ik nooit meer met ze zou samenwerken.”

  “Het Westen schildert Rusland af als bezetter, terwijl hier etnische Russen wonen die Russisch spreken. Ik hoop dat de wereld spoedig beseft wat hier is gebeurd en wat hier gebeurt,” voegde hij toe. “Doe zelf onderzoek. Denk zelf na. Luister niet naar de westerse mainstream media.”

  [Infowars]


  0 reacties :

  Een reactie posten