Great Reset: Globalist Klaus Schwab pocht in opgedoken video over het “penetreren” in regeringskabinetten en andere gevaarlijke globalistische plannen

Datum:
 • maandag 14 februari 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Young Global Leaders “penetreren” in kabinetten  14-2-2022   In een opgegraven video van 20 september 2017 bespreekt de “Vierde Industriële Revolutie” en “Great Reset” architect Klaus Schwab de voortdurende overname van de particuliere sector door het World Economic Forum, roept op tot een Universeel Basisinkomen, promoot “transhumanisme” en bejubelt zijn “Young Global Leaders” penetratie in regeringskabinetten, bericht Rairfoundation.com.

  De opmerkingen van de leider van het Economisch Wereldforum over het “penetreren” in regeringskabinetten via zijn Young Global Leaders-programma kregen de meeste aandacht, maar er zat veel meer achter zijn opmerkingen in de volledige video die hieronder te zien is.

  De opmerkingen van Klaus Schwab werden gemaakt tijdens de 2017 Malcolm H. Wiener Lecture on International Political Economy getiteld “Strengthening Collaboration in a Fractured World” aan de Harvard Kennedy School (Hashtag #SchwabForum). Een snelle blik op de website van het Malcolm Wiener Center maakt duidelijk dat de Harvard Universiteit onvoorwaardelijk en militant radicaal-links is.

  De discussie, waaraan ook de globalistische cellist Yo-Yo Ma (bestuurslid van het World Economic Forum) deelnam, werd gemodereerd door David R. Gergen. Gergen is stichtend directeur van het Center for Public Leadership aan de Harvard Kennedy School of Government en heeft onder verschillende presidenten gediend.

  Overname van de industrie door de overheid

  Faculteitsdecaan Doug Elmendorf introduceerde Klaus Schwab, die uitlegde dat de “missie” van het World Economic Forum is “om de toestand in de wereld te verbeteren door samenwerking tussen de openbare en de particuliere sector”.

  Het World Economic Forum is de drijvende kracht achter het concept van “stakeholders” [“belanghebbenden”] (d.w.z. socialisme) in tegenstelling tot “shareholders”   [“aandeelhouders”] in bedrijven. Dit verwijdert het winstmotief van een bedrijf en duwt de industrie op natuurlijke wijze in de richting van de overheid, die naleving van linkse narratieven beloont.

  Klaus Schwab’s stakeholder beweging maakt bedrijven verplicht aan regeringen en verplettert kleine bedrijven, die niet in staat zijn te concurreren met bedrijven die de steun hebben van de belastingbetaler.

  “De missie van het forum gaat over het verbeteren van de toestand in de wereld door publiek-private samenwerking,” zegt Doug Elmendorf in zijn inleiding. “Het forum legt uit dat organisaties verantwoording verschuldigd zijn aan belanghebbenden (stakeholders) in alle delen van de samenleving. En het forum brengt mensen van over de hele wereld samen, uit de publieke en de private sector, van internationale organisaties en van academische instellingen.”

  In wat een “publiek/privaat partnerschap” wordt genoemd, zijn bedrijven over de hele wereld nu nauw verweven met regeringen. Dit gevaarlijke partnerschap kiest de winnaars (handlangers) in de industrie. Een zeer belangrijk voorbeeld hiervan wordt belichaamd door de zogeheten “First Movers Coalition“.

  “Ik heb waarschijnlijk voor het eerst bedacht wat nu het multistakeholder-concept wordt genoemd,” zei Schwab in zijn toespraak. “Dat betekent dat bedrijfsleiders niet alleen verantwoording moeten afleggen aan en ten dienste moeten staan van aandeelhouders, maar ook van belanghebbenden, dat wil zeggen al die gemeenschappen die een belang hebben in het bedrijf. En hier heb je natuurlijk regeringen, je hebt werknemers, je hebt vakbonden, je hebt het maatschappelijk middenveld, enzovoort. En dat is het concept waarop het Wereld Economisch Forum is gebouwd.”

  Klaus Schwab’s doodleuk genaamde “multistakeholder-concept” is precies de reden waarom zoveel grote bedrijven nu propaganda-armen voor links zijn.

  Young Global Leaders “penetreren” in kabinetten

  De opmerkingen die de aandacht trokken op de sociale media hebben rechtstreeks betrekking op de Young Global Leaders school van Klaus Schwab (hier en hier besproken op Frontnieuws). Schwab verwijst naar Angela Merkel en Vladimir Poetin als voormalige “Young Global Leaders van het World Economic Forum”.

  Verder schept Schwab op dat hij “zeer trots” is dat het World Economic Forum “is “gepenetreerd in de kabinetten” van Justin Trudeau en de president van Argentinië Alberto Fernández. Schwab legt uit dat hij op een “receptie” voor Trudeau opmerkte dat “zelfs meer dan de helft van zijn kabinet eigenlijk Young Global Leaders van het World Economic Forum zijn.” David Gergen en Klaus Schwab wijzen er ook op dat Young Global Leaders zijn “gepenetreerd” in de kabinetten in Argentinië en ook de president van Frankrijk Emmanuel Macron.

  (Start rond het 1:07:44 tijdstip):

  David Gergen: “…we willen u niet alleen bedanken voor wat u voor deze school hebt gedaan, maar voor wat u voor de wereld hebt gedaan. U heeft uw leven gewijd aan het verbeteren van de wereld. Iets wat de kern raakt van waar de Kennedy School voor staat. Het is ons opgevallen, en dit gaat terug naar decaan Ellwood, dat toen u het Young Global Leaders programma hier bracht [aan de Harvard Universiteit] voor executive education en daarna de Schwab fellows, maar er zijn nu twee landen in de wereld waar de Young Global Leaders naar voren zijn gekomen… in termen van het bestuur.

  Schwab: “Ja, het idee om jonge leiders in het Economisch Wereldforum op te nemen bestaat al vele jaren. En ik moet zeggen, als ik nu namen noem als mevrouw [Angela] Merkel, zelfs Vladimir Poetin, enzovoort, zij zijn allemaal Young Global Leaders van het World Economic Forum geweest. Maar waar we nu erg trots op zijn, de jonge generatie zoals premier Trudeau, president van Argentinië [Alberto Fernández], enzovoort, dat we de kabinetten penetreren. Zo was ik gisteren op een receptie voor premier Trudeau, en ik weet dat de helft of zelfs meer dan de helft van zijn kabinet eigenlijk Young Global Leaders van het World Economic Form zijn.”

  Schwabs opmerkingen wekten terecht verontwaardiging op social media, maar Klaus Schwab maakte tijdens zijn presentatie nog andere opmerkelijke opmerkingen die ook aandacht verdienen. Belangrijk is dat hij de Kennedy School erkent als “een essentiële pijler” in het bestaan van het World Economic Forum.

  “En ik denk dat de Kennedy School een essentiële pijler is in de opbouw van het World Economic Forum. En zelfs als ik terugga, vragen veel mensen mij, waarom bestaat het World Economic Forum? Het is de Kennedy School.”

  Universiteiten zijn onherroepelijk gecompromitteerd, zoals de meeste van Amerika’s instellingen.

  Het evenement kwam destijds aan bod in de Harvard Crimson, die zich concentreerde op Klaus Schwabs voorspelling van een “universeel basisinkomen” en zijn “optimistische” opmerkingen over Schwabs zogenaamde “vierde industriële revolutie“.

  Blockchain

  Klaus Schwab prees zichzelf voor zijn rol in het voorzien van de kracht van blockchain. “Twee jaar geleden moest ik aan iedereen uitleggen wat blockchain is”, zei hij. “Vandaag heeft elke grote bank een onderzoeksteam om te kijken hoe blockchain het bedrijfsmodel zou kunnen beïnvloeden.” Een artikel van MIT uit 2019 wees op enkele zeer reële gevaren van blockchain:

  “Blockchain wordt gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën, maar wat zal er gebeuren als en wanneer het wordt gebruikt om iets vast te leggen dat een persoon liever niet voor altijd in de buurt wil hebben?”

  Schwab is geobsedeerd door technologie, en beweert dat bewegingen zoals BREXIT gebeuren als gevolg van de “technologische golf” die “de meeste mensen niet begrijpen”.

  “Kijk maar naar hoe het internet al veranderd is, of big data nu het gedrag van mensen verandert. Zeg maar, invloed hebben op onze identiteit. En als we een verklaring zoeken voor de problemen die we nu hebben in termen van BREXIT, of wat je ook neemt, dan denk ik dat veel te maken heeft met het zoeken naar identiteit in een situatie waarin je geconfronteerd wordt met de technologie die de meeste mensen niet altijd, technologische golf, en veranderingen die de meeste mensen niet begrijpen.”


  Kan blockchain worden gebruikt om alles wat een persoon doet te controleren? Alleen als slechte actoren controle hebben over de informatie. Maar wie is geïnteresseerd in blockchain en waarom? Zou het kunnen worden gebruikt in combinatie met digitale ID’s voor iedereen om sociale kredietscores te creëren die bewegingen kunnen uitschakelen die in strijd zijn met autoritair links?

  Het MIT-rapport merkt op:

  “Het probleem is dat blockchain zelf slechts een stuk data is; het doet niets. Het is de software en het gebruik van de software die de blockchain nuttig maakt. Blockchain zelf kan veilig zijn, maar het gebruik van de blockchain is waar al deze zwakheden naar voren komen.”

  Klaus Schwab wil chips in je hersenen stoppen

  Zoals gerapporteerd op Frontnieuws, zei Klaus Schwab in 2016 dat zijn zogenaamde “Vierde Industriële Revolutie” zal “leiden tot een samensmelting van onze fysieke, digitale en biologische identiteiten:”

  De zogenaamde “technologische golf” omvat het Internet der Dingen, dat huishoudelijke voorwerpen verbindt en uiteindelijk verbonden zal zijn met individuen via hun kleding, huid en zelfs hersenen, volgens Schwab.

  Ook in 2016 legde Schwab uit dat deze samensmelting uiteindelijk zal leiden tot chips die in de hersenen van mensen worden geplaatst. Dit concept staat grotendeels bekend als “transhumanisme“:

  Tijdens zijn opmerkingen op de Harvard Kennedy School herhaalde Klaus dit sentiment:

  “Als we naar deze revolutie kijken,” zei hij, “wordt zij niet gekenmerkt door één technologie – je hebt zo veel technologieën. Je hebt nanotechnologie, hersenonderzoek, je hebt, ik bedoel, noem maar op. In essentie, op de lange termijn, wat heel essentieel is, is om te zien of deze nieuwe revolutie zal leiden tot een fusie van ons biologisch, ons digitaal, en ons materieel bestaan.”

  Bekijk het hele verhaal (het begint bij 50:44 minuten):


  Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

  GREAT RESET DOSSIER   Volg Frontnieuws op Telegram

  0 reacties :

  Een reactie posten