Dag 3 in Oekraïne – Westerse PSYOPs in volle gang

Datum:
 • zondag 27 februari 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  

  De Russische autoriteiten moeten voortdurend de manipulatie van de media tegengaan als het gaat om de huidige crisis in Oekraïne en de Donbas.  Thesaker.is rekent hieronder af met de westerse MSM. En oud Russisch minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov legt CNN het vuur aan de schenen (van Orinoco Tribune via Alethonews).

  Op vrijdag 25 februari heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, de hypocrisie van de Westerse media blootgelegd in antwoord op een journalist van CNN tijdens een videopersconferentie.

  Tijdens de conferentie antwoordde minister Lavrov op een vraag van een CNN-journalist en toonde hij de hypocrisie aan waarmee Westerse journalisten de Oekraïne-crisis en hun vermeende bezorgdheid voor de bevolking van Oekraïne en de Donbas hebben behandeld. In de afgelopen acht jaar, toen meer dan 14.000 mensen in de Donbas stierven door aanvallen van Oekraïense militairen en neonazi’s, heeft CNN dit nieuws ter plaatse in de regio niet verslagen.

  “Hebt u gezien dat scholen verwoest zijn?” vroeg Lavrov. “Hebt u vrouwen gezien die dode baby’s droegen? Hebt u gezien dat een kinderstrand gebombardeerd werd? Heeft iemand die plaats ooit bezocht?”

  Minister Lavrov verzekerde dat Rusland de burgerbevolking van Oekraïne niet zal aanvallen. Hij drong er bij de CNN-journalist op aan de verklaringen van president Vladimir Poetin te lezen, waarin wordt uitgelegd dat de doelstellingen van de Russische operatie louter militair zijn, en dat Rusland geen plannen heeft om Oekraïne te bezetten.

  “Niemand is van plan Oekraïne te bezetten, de doelstellingen van de operatie zijn demilitarisering en denazificatie,” herhaalde Lavrov. Hij verweet de president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky, dat hij alle mogelijkheid tot onderhandelen heeft verkwanseld en president Poetin heeft gedwongen tot de beslissing van een militaire interventie in de Donbas.

  Lavrov’s precieze antwoord aan de CNN-correspondent in Kiev was een reeks tegenvragen. “Waarom heeft geen enkele westerse journalist gedurende deze acht jaar bericht over wat er gebeurt aan de door de Oekraïense regering gecontroleerde frontlinies in Donbas? Als zij nu ontzet zijn over wat er in Kiev gebeurt, is er dan iemand van CNN in Donbas zelf geweest?”

  Als The Saker hieronder doorgaat over “Ukronazis”, laten we er dan aan denken waar we mee te maken hebben:

  Dag 3 in Oekraïne – Westerse PSYOPs in volle gang

  The Saker

  Ik waarschuwde mijn lezers, maar helaas, velen negeerden mijn waarschuwing.

  De hele dag werd ik dus overspoeld met domme vragen waarin mij gevraagd werd te reageren op westerse PYSOP-fakes. En ik moet toegeven, deze keer hebben ze al hun krachten gebundeld: westerse ziomedia, Eurorodent media, de “wereldwijde solidariteitscampagne”, wodka die uit de winkels in de VS wordt gehaald, enz., enz. Het voorbeeld hieronder is vandaag (FN: zaterdag 26 febr.) van één Britse website gehaald, ik heb gewoon de drie koppen bij elkaar gezet, kijk zelf maar wat ze verkondigen:

  Ik moet toegeven dat ook de Russische Atlantische Integrationisten, de 5e colonne t in groten getale op de been zijn. O zeker, slechts een paar honderd mensen hier en daar, maar het hoofddoel van hun demonstraties is bereikt: de westerse PSYOPs zullen u nu vertellen dat de meeste Russen totaal gekant zijn tegen deze militaire operatie of zelfs tegen Poetin. Zelfverklaarde leden van de vermeende “intelligentsia” hebben de handen ineengeslagen en plaatsen open protestbrieven in de Russische media. Bravo! U koos een cruciaal moment om uw slag te slaan en het Russische volk zal u dit niet vergeten of vergeven. Ik verwacht dat er vrij spoedig een golf van “politieke emigratie” uit Rusland naar de EU zal beginnen. Goed! Het Kremlin zou hun vliegtickets en verhuiskosten moeten betalen, als ze bereid zijn hun Russische paspoort in te leveren voor het opstijgen.

  Maar wat moet *ik* nu doen?

  Ik heb twee mogelijkheden:

  1. Dit alles ontkrachten tot ik dood neerval van uitputting.
  2. U vragen nog 24-26 uur te wachten en het allemaal nog eens te bekijken.

  Zoals u kunt raden, kies ik optie #2.

  Doe dus geen moeite om mij te vragen of het al dan niet waar is dat 3 moedige Oekraïense oma’s een hele colonne Russische tanks tegenhielden en vernietigden. Als u die vraag stelt, diskwalificeert u zichzelf om een antwoord van mij te krijgen.

  Vervolgens ziet u hier hoe de zaken er min of meer voor staan:

  FN voegt deze kaart toe, waarop de namen gemakkelijker te ontcijferen zijn:

  Niet veel nieuws hier van vanmorgen. Laat me dat anders formuleren – er zijn genoeg ontwikkelingen, maar geen grote veranderingen in de kaart. De enige uitzondering is dat de LDNR strijdkrachten (d.w.z. van de Donbass) en de Russische strijdkrachten van de Krim zich hebben verenigd even ten noorden van Mariupol (FN: rechtsonder op de afbeelding, dicht bij het Donbass gebied – Luhansk en Donetsk). De stad zal bestormd worden en het zal er zeer gewelddadig aan toe gaan, want Mariupol is voor de hardcore Oekraïners wat het vliegveld van Donetsk was in de eerste en tweede oorlog.

  Het andere grote nieuws is dat er op talrijke plaatsen zware Russische systemen (MLRS, TOS-1) gezien zijn; zij zouden gebruikt kunnen worden om een ontsnapping van de Oekraïense strijdkrachten uit de operationele ketel in de Donbass te verhinderen.
  Intussen heeft de roemrijke Franse marine een onder Russische vlag varend vrachtschip met auto’s, bestemd voor Sint-Petersburg, onderschept onder het voorwendsel dat de bank die er eigenaar van was onder “sancties” stond (geheugensteuntje: alleen de VN-Veiligheidsraad kan sancties opleggen, alle anderen stelen alleen maar). Deze daad van piraterij op volle zee kreeg een enthousiaste steun van de westerse PSYOPs (zie hier en hier).

  Wat onze Oekraïense vrienden betreft, die zijn grotendeels geëvacueerd naar Lvov (FN: of Lviv in het uiterste westen van Oekraïne bij Polen) en verklaren dat zij met Rusland zullen onderhandelen “vanuit een machtspositie”. Net als de NAVO. En de EU. En de VS.

  Veel succes daarmee!

  Ik moet er aan toevoegen dat ik persoonlijk diep gekwetst en beledigd ben door de “russofobische consensus” in het Westen. Ik heb altijd geweten dat er een harde kern van Rusland-haters bestond, maar ik dacht ook dat er een over het algemeen pro-Russisch deel van het publiek bestond. Vandaag is hun zwijgen oorverdovend. De dichter Yehuda Bower schreef ooit deze regels:

  Gij zult geen slachtoffer zijn.
  Gij zult geen dader zijn.
  En vooral,
  Gij zult geen omstander zijn.

  Voor mij gaat het hier om het moderne Europa, dat liever de nazi’s verheerlijkt dan op te houden de Russen te haten om onze twee grote zonden: ten eerste, dat wij bestaan, en ten tweede, dat wij van uw natuurlijke hulpbronnen leven. Ofwel dat, ofwel hebben we te maken met een koelbloedige onverschilligheid van een maatschappij die geen andere waarden meer heeft dan rabiate consumptie en haat jegens de ander. (FN: Zoals de volledige psyop over Covid. Men kan op Twitter redelijk rationele mensen gezien, die mettertijd gingen beseffen dat Covid een geconstrueerde gebeurtenis was waaromheen veel leugens zijn verteld, die plotseling volkomen onnadenkend tegen Rusland tieren).

  Het is duidelijk dat de overgrote meerderheid van de mensen in het Westen ons, Russen, zien als Sneeuwnegers die het lef hadden om de plantage van hun meester plat te branden, en die het nu verdienen om gelyncht te worden door “een paar vastberaden mannen”.

  Tegen al degenen die ons haten, en velen van hen lezen deze blog, heb ik dit te zeggen: uw haat en huichelarij zeggen niets over ons, maar wel veel over u: u haat ons zelfs meer dan u de nazi’s (beweerde te) haten.

  Heel Zone A betuigt zijn totale, onwrikbare en categorische steun aan, en sympathie voor, de Ukronazi massamoordenaars. Zelfs westerse Joden kiezen liever de kant van de Banderites (FN: zij die sympathiseren met de pro-Nazi historische figuur, Stepan Bandera) dan dat zij Rusland gewoon met rust laten. Dus vanavond kan ik eerlijk zeggen: mijn afkeer van het Westen kent geen grenzen.

  ***

  Dan blijft er nog één grote vraag over: Kiev.

  Eén Oekraïense waarnemer, Iurii Podoliaka, wiens kaart ik hierboven gebruik, denkt dat de Russen de stad zouden kunnen bestormen en daar een soort voorlopige Oekraïense regering zouden kunnen vestigen. Eerlijk gezegd zou hij wel eens gelijk kunnen hebben, maar ik zie het niet zitten. Niet eens een heel klein beetje.

  Ik zou veel liever hebben dat de Russische troepen net buiten de steden bleven die zij geblokkeerd/omsingeld hebben. Laat de Oekraïners maar een week in hun stedelijke gebieden stoven. En dan zien wat de opties zijn. Al die dubbelplus-goed-denkende, deugd-zeggende hypocrieten plengen altijd krokodillentranen voor de “onschuldige burgers”, bijna elke keer als er een oorlog uitbreekt. Tenzij de burgers Russen of Serviërs of Irakezen (“slechteriken”) zijn, natuurlijk. Maar in dit specifieke geval vind ik dat. de Russen alles in het werk moeten stellen om het aantal slachtoffers aan ALLE kanten, ook aan de Oekraïense, tot een minimum te beperken. Hier is waarom:

  De Oekraïense nazi’s hebben in feite de Volkssturm van Hitler nagebouwd en alle wapens die zij hadden, uitgedeeld aan iedereen die bereid was er een te pakken. Dat betekent dit: in de zeer nabije toekomst zal de Ukronazi versie van de Rwandese Interahamwe in het land rondlopen. Verre van op Somalië of Jemen te lijken, zal Banderastan er spoedig uitzien als een bijzonder gevaarlijk deel van Kongo.

  En, ik wil dat het Oekraïense volk schoon schip maakt, niet de Russen, sorry.

  Ik wil niet dat mijn land betrokken raakt bij Banderastan, niet economisch, niet politiek, niet sociaal. Hoewel ik de dubbele doelstelling van ontwapening en denazificatie TOTAAL goedkeur, hoop ik toch van harte dat de Russen de meeste nazi’s zullen doden en de wapensystemen en -capaciteiten die Rusland bedreigen, zullen vernietigen. Maar niet meer dan dat!

  Het spijt me zeer, maar de Oekraïners hebben deze lelijke en bloedige puinhoop geschapen, en het is aan hen om die op te ruimen. Wij zijn hun precies *niets* schuldig.

  Het is dus NIET in het belang van Rusland om alle Oekraïense wetshandhavers of zelfs het leger te doden of te ontwapenen. En als dat betekent dat ze eerst moeten afremmen om te praten, dan hoop ik dat ze dat doen.

  Om u een voorproefje te geven van de huidige chaos, laat ik u achter met een screenshot van een aankondiging die gedaan is in een belangrijk Oekraïens spoorwegstation (dat ik niet zal identificeren). Kijkt u maar eens, samen met mijn vertaling:

  Attentie
  Gelieve het volgende onder uw contacten te verspreiden. N Rashist-saboteurs (Let op: “rashist”: scheldwoord op Russisch) hebben zich vermomd in Oekraïense politie-uniformen. Zij verstaan Oekraïens, maar zij kunnen herkend worden omdat zij een oordopje!!!!!!! dragen. Dus als u een agent met een oordopje ziet, is hij geen Oekraïense politieman. Wees supervoorzichtig of schiet ze gewoon op zicht neer.

  Schattig, niet?


  Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

  OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER


   Volg Frontnieuws op Telegram

  0 reacties :

  Een reactie posten