Covid-19: Israël overweegt strategie van “groepsimmuniteit”

Datum:
 • vrijdag 31 december 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Beweegt de wereld zich weer in richting normaliteit?
  Covid-19: Israël overweegt strategie van “groepsimmuniteit”


  (Vertaling: E.J. Bron)

  Ook Israël wil blijkbaar inzetten op een strategie van de “groepsimmuniteit”, nadat is gebleken dat de zogenaamde Omicron-variant duidelijk milder is dan de varianten daarvoor. Beweegt de wereld zich weer in richting normaliteit?

  Vorige week was Zuid-Afrika het eerste land dat de beperkingen voor Covid-19 introk, nadat was gebleken dat de Omicron-variant veel milder verloopt dan andere stammen en haar hoogtepunt veel eerder dan verwacht had bereikt. Op kerstavond kondigde de Zuid-Afrikaanse regering aan dat contactpersonen van positieve Covid-gevallen zich niet meer hoeven laten testen en zelfs niet meer in quarantaine hoeven als ze geen symptomen hebben. Diegenen die gemakkelijk symptomen ontwikkelen, moeten acht dagen lang in isolatie, en iedereen die zware symptomen heeft tien dagen.

  We willen u er graag aan herinneren dat in Zuid-Afrika ongeveer 75% van de bevolking niet gevaccineerd is. Bovendien is de zogenaamde “vierde golf” al voorbij en de positieve testmeldingen nemen al dagenlang duidelijk af. De data laten echter vooral zien dat deze “vierde golf” in vergelijking met de voorgaande geen duidelijke stijging bij de zogenaamde Covid-doden met zich meebracht. Dat heeft in de hele wereld geleid tot oproepen om de zogenaamde Omicron-variant indien mogelijk vrij te laten circuleren (en daarbij de bijzonder kwetsbare bevolkingsgroepen te beschermen) om zodoende van Covid-19 een endemische infectieziekte te maken.

  Ook in de VS en Israël zijn er veranderingen

  Drie dagen later voerde de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC wezenlijke veranderingen in haar
  Covid-isolatievoorschriften door: daaronder o.a. de verkorting van de quarantaine van 10 tot 5 dagen (plus 5 dagen mondkapje) en het schrappen van PCR-tests uit de richtlijnen voor het einde van de isolatie. En ze zweren dat dit niet te wijten is aan een gebrek aan tests en/of hun beslissing om de sneltests niet voor de feestdagen aan de Amerikanen uit te delen. In principe wil de CDC dat de nieuwe variant zich zo mogelijk breed verspreid, zonder tegen de mensen te zeggen dat ze dit graag zou willen.

  En nu denkt Israël na over een nieuwe politiek van de “groepsimmuniteit”, nadat het aantal gevallen voor de tweede keer is gestegen. Vooral daarom, omdat natuurlijke infecties een langere en effectievere bescherming met zich meebrengen dan de experimentele vaccins, zoals meerdere onderzoeken bewijzen. Zo bericht de “The Times of Israel”:

  Israël registreerde voor de tweede opeenvolgende dag bijna 3000 nieuwe corona-virus-gevallen, zoals blijkt uit de woensdag gepubliceerde cijfers. Het besmettingspercentage neemt weer toe en hoge ambtenaren van het ministerie van Gezondheid overwegen volgens berichten een omschakeling naar een politiek van de groepsimmuniteit door massabesmetting. […]

  Voor het eerst werden de meeste Omicron-infecties in de bevolking geregistreerd. En wel bij mensen, die onlangs uit het buitenland teruggekeerd zijn of bij diegenen met wie zij in contact zijn geweest, wat er op duidt dat de ware cijfers waarschijnlijk veel hoger zijn dan de officiële. […] Met het oog op het uitblijven van een directe van zware ziektes berichtte Channel 12 News dinsdagavond dat hoge ambtenaren van het ministerie van Gezondheid onlangs een overstap naar een “massa-infectiemodel” hebben aangesproken.

  Zweeds model

  In principe wil Israël nu (net zoals Zweden al vanaf het begin) inzetten op een “volledig besmettingsmodel” om zodoende snel en zonder een te sterke overbelasting van het gezondheidssysteem tot een zogenaamde groepsimmuniteit te komen.

  Vooral de minder kwetsbare groepen dienen zodoende desbetreffende antilichamen op te bouwen en hun immuuncellen versterken. Dit zou echter ook betekenen dat men al die programma´s met vaccinatiedwang respectievelijk gedwongen vaccinatie zou moeten laten vallen. Per slot van rekening laat Zuid-Afrika zien dat zelfs een gering vaccinatiepercentage met de experimentele vaccins en een hoger bevolkingsaandeel met immuunzwakte (HIV/AIDS) geen al te groot probleem met betrekking tot de Omicron-variant vormt.

  Bron:
  report24.news

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten