Medeoprichter Greenpeace: ‘Er is geen klimaatcatastrofe. Dat is een leugen’

Datum:
 • vrijdag 31 december 2021
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hij legt verder uit waarom hij Greenpeace verlaten heeft  Medeoprichter Greenpeace: ‘Er is geen klimaatcatastrofe. Dat is een leugen’

  Wie dacht deze koele zomer even verlost te zijn van rampberichten over klimaatverandering komt bedrogen uit. IJsberen kunnen mogelijk al voor het einde van deze eeuw uitsterven als gevolg van de klimaatverandering, waarschuwde de NOS afgelopen week. En eerder deze maand: ‘Wereldtemperatuur blijft ook komende vijf jaar minstens 1 graad warmer’.

  Ook vond de NOS het nodig om er nog eens op te wijzen dat het afgelopen zomer warmer werd dan 40 graden. Door de klimaatverandering kunnen we de komende jaren veel meer van dit soort hele hete zomers verwachten, werd toen gezegd.

  Hoe verklaart weerman Gerrit Hiemstra dat het nu een heel stuk – tot wel 23 graden – koeler is? “Extreem weer plaatsen wij altijd in perspectief. Wat dat betreft kun je deze koele zomer in het perspectief van klimaatverandering plaatsen. Als je dat doet, zul je zien dat het aantal koele zomers afneemt, dat de zomers gemiddeld steeds warmer worden. Alleen dit jaar niet.”

  Maar, zo zegt Hiemstra, in vier weken zomer kan een hoop gebeuren. “Het weer is gewoon erg veranderlijk.”

  Via deze cirkelredenering kun je natuurlijk alles koppelen aan ‘klimaatverandering’.

  ‘Er is geen klimaatcatastrofe’

  Wat klopt er nu echt van de klimaatcatastrofe die ons boven het hoofd zou hangen? Volgens Patrick Moore, ecoloog en medeoprichter van Greenpeace, helemaal niets. In onderstaand interview met de Amerikaanse schrijver Alex Epstein maakt hij gehakt van de bewering dat de menselijke CO2-uitstoot de aarde dusdanig opwarmt dat de mens uiteindelijk zal uitsterven.

  Moore debunkt verder het pseudowetenschappelijke onderzoek van het VN-klimaatpanel IPCC waar klimaatactivisten als Greta Thunberg vaak mee aan de haal gaan.

  Hij legt verder uit waarom hij Greenpeace verlaten heeft, waarom hogere temperaturen beter zijn voor de mens, waarom de biodiversiteit nu juist floreert en hoe mensen het leven op aarde juist hebben gered.

  Bekijk het interview hieronder:

  [ImproveThePlanet]


  0 reacties :

  Een reactie posten