Internist-infectioloog Radboudumc in Nieuwsuur: de cijfers van Hugo de Jonge kloppen niet

Datum:
 • zaterdag 6 november 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hugode Jonge zei afgelopen dinsdag tijdens de persconferentie dat het overgrote deel van de coronapatiënten in het ziekenhuis niet gevaccineerd is.


   6 november 2021 


  “En we moeten ook een andere realiteit onder ogen zien. Terwijl het overgrote deel van Nederland is gevaccineerd, is op dit moment het overgrote deel van de coronapatiënten in het ziekenhuis niet gevaccineerd. En de ongemakkelijke waarheid is dat het gros van deze patiënten er niet had hoeven te liggen, als ze wel waren gevaccineerd. Ik weet dat sommige mensen die boodschap hard vinden,” aldus De Jonge.

  Klopt dat niet

  Eelco Bosch van Rosenthal legde de uitspraak woensdag in Nieuwsuur voor aan Chantal Bleeker-Rovers, internist-infectioloog in het Radboudumc.

  “Een paar weken geleden was dat zeker waar en gisteren… klopt dat niet,” zei ze. “Waarom zei hij dat dan?” vroeg Bosch van Rosenthal. “Ik denk dat u dat beter aan Hugo de Jonge kunt vragen,” antwoordde Bleeker-Rovers. “Achterhaalde cijfers,” concludeerde Bosch van Rosenthal.

  Bizarre leugens

  Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) reageert: “Jeetje, voor het eerst een NPO-journalist die zowaar een beetje aandacht besteedt aan de opzichtige en bizarre leugens die door de regering en ‘experts’ zoals Kuipers en Van Dissel continu verspreid worden.”

  Ook bij onze zuiderburen worden de politici ingehaald door de realiteit:  3 reacties :

  Max_Q zei

  Tja, Hugo is maar een eenvoudig onderwijzer geen wiskunde knobbel. Je kunt em dan ook niets kwalijk nemen....... of toch wel. Wegens incompetentie laten optiefen.

  Anoniem zei

  Max-Q, Hitler had ook alleen maar een mislukte opleiding aan de kunstacademie achter de rug en kijk hoeveel ellende hij heeft aangericht.

  Anoniem zei

  Ah, u heeft het over de Oostenrijkse schilder.

  Hij kon wel dingen hoor. Als ik hier in mijn voortuin op een kistje ga staan komt er echt niemand kijken. Hij kreeg er miljoenen op de been.

  Zo gaat dat met de schoenenman ook. En hij moet inderdaad optiefen.
  Samen met Bruls.
  Hoe krijgen deze mensen zoveel macht? Zeg het me.

  Een reactie posten