Canisius Wilhelmina Ziekenhuis: Bijna twee derde opgenomen patiënten is gevaccineerd, aantal neemt snel toe

Datum:
 • woensdag 17 november 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • Arts-microbioloog Bert Mulder van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen heeft cijfers gepubliceerd over het aantal opgenomen coronapatiënten tot half november. Het gaat daarbij om patiënten die ook zuurstof nodig hadden.


  17-11-2021


  De meerderheid (63,1 procent) van de opgenomen patiënten is gevaccineerd, laat Mulder weten via social media. “Het totale aantal patiënten neemt snel toe: half november al veel meer patiënten dan heel oktober.”

  2G zal niet helpen om de zorg te ontlasten

  Ten opzichte van augustus is het percentage gevaccineerde patiënten zo goed als verdubbeld.

  Arts Jona Walk, een collega van Mulder, schrijft in een Twitter-draadje: “De data wijzen op een toename van Covid-19 in het ziekenhuis en afname van bescherming door vaccinatie. Zegt niet dat vaccineren geen bescherming meer biedt, maar wel dat het nemen van maatregelen specifiek tegen ongevaccineerden (zoals 2G) niet zal helpen om de zorg te ontlasten.”

  Hoger en niet lager

  Ze wijst erop dat alleen ziekenhuisopnames met longontsteking door Covid-19 zijn meegeteld. “Mensen die om een andere reden werden opgenomen en ook Covid hadden, staan er niet bij (die zijn overwegend wel gevaccineerd, dus het percentage zou dan hoger en niet lager uitkomen).”

  Walk benadrukt dat van alle patiënten bekend is of ze al dan niet gevaccineerd zijn. “Dus er zijn géén ‘missing data’.”  0 reacties :

  Een reactie posten