Gideon van Meijeren doet uiterste poging om Kamer wakker te schudden: ‘Zet alstublieft uw oogkleppen af’

Datum:
 • woensdag 17 november 2021
 • in
 • Categorie: ,
 •  Tot niet zo heel lang geleden heeft het kabinet keer op keer beloofd dat er nooit zoiets als een vaccinatieplicht zou komen, dat er geen vaccinatiepaspoorten zouden komen, dat vaccineren altijd vrijwillig zou zijn, dat er nooit voordelen voor gevaccineerden zouden komen, merkte Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) op.


  17-11-2021


  “Nu heeft de fractievoorzitter van Forum voor Democratie, Thierry Baudet, op 15 maart dit jaar in een interview gezegd: ‘Ik constateer dat als wij niet de verkiezingen winnen, iedereen een digitaal vaccinatiepaspoort krijgt. Dat gaat betekenen dat je niet mee kunt doen aan een heleboel maatschappelijke dingen als je je niet laat vaccineren’. Zoals gewoonlijk werd hij direct beticht van het verspreiden van complottheorieën en desinformatie,” zei Van Meijeren.

  “Dit past in een patroon dat we al sinds de aanvang van dit coronaschandaal zien. Het kabinet verspreidt desinformatie en aantoonbare leugens. Forum voor Democratie spreekt gefundeerde zorgen uit die keer op keer uit blijken te komen,” voegde hij toe.

  Probeer eens meer dan één stap vooruit te denken

  “Daarom richt ik mij nu tot de Kamerleden die hier daadwerkelijk met de beste bedoelingen zitten, die niet zien wat er daadwerkelijk schuilgaat achter dit beleid en die nog veronderstellen dat dit daadwerkelijk iets met volksgezondheid te maken heeft. Zet alstublieft uw oogkleppen af,” zei Van Meijeren.

  “Probeer eens meer dan één stap vooruit te denken. Zet andere meningen niet gemakzuchtig weg als desinformatie om er maar niet op in te hoeven gaan. Voorkom alstublieft dat Forum voor Democratie de komende tijd ook gelijk krijgt in alle andere gefundeerde verwachtingen en zorgen die wij uitspreken.”

  Microchip in ons lijf

  Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) beweerde bij de interruptiemicrofoon dat Forum voor Democratie op dit punt ‘geen gelijk heeft’. “Laten we debatten wel even gewoon op de feiten voeren. Ik wil er dus bezwaar tegen maken dat dit ons wordt verweten.”

  Ook Jan Paternotte (D66) voelde zich aangesproken. Hij vroeg Van Meijeren of we straks allemaal een microchip in ons lijf hebben waarmee de overheid ons leven bestuurt. “Vindt hij dat geen complottheorie?”

  Ik kijk uit naar het debat over enige tijd

  Van Meijeren: “Ik heb onder meer op de website van het World Economic Forum een zeer interessant artikel gelezen over wat zij ‘the internet of bodies’ noemen, als opvolger van the internet of things. Daarin wordt beschreven dat er sensoren in het menselijk lichaam kunnen worden geplaatst die weleens noodzakelijk zouden kunnen zijn om op tijd te constateren of er sprake is van een corona-infectie.”

  “Ik kijk uit naar het debat over enige tijd, waarin wij helaas ook op dit punt moeten constateren dat wij dichter bij de waarheid zaten dan de verspreider van desinformatie, de heer Paternotte,” zei hij.
  0 reacties :

  Een reactie posten