Komt asielzoekerscentrum er nu wel of niet in Polder?

Datum:
 • donderdag 30 september 2021
 • in
 • Categorie: , , ,

 • HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA  Als er een beroep op Hollands Kroon wordt gedaan, dan is Anna Paulowna als eerste in beeld om er een asielzoekerscentrum te realiseren. De gemeenteraad stemde daar vijf jaar geleden met een meerderheid in mee, maar fractievoorzitter Lilian Peters (GroenLinks) ziet tot nu toe weinig actie. 


  Lydia Jasper 30-9-2021


  ,,En dat terwijl er in Nederland op korte termijn behoefte is aan minimaal vierduizend extra opvangplekken’’, stelt zij vast. ,,Meer mensen vragen asiel aan dan verwacht en statushouders verblijven langer in de opvang vanwege krapte op de woningmarkt. Ook zijn er veel evacués uit Afghanistan. Zij worden tijdelijk opgevangen op noodopvanglocaties van Defensie. Als deze tijdelijke locaties sluiten, zullen ze worden opgevangen op reguliere opvang-locaties van het COA, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.’’ 

  Ook is er volgens haar dringend behoefte aan opvangplekken voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen, die zonder voogd naar Nederland komen. 

  Randweg 

  In 2016 stemde de raad in principe in met het realiseren van een asielzoekerscentrum in Hollands Kroon voor driehonderd bewoners. De Randweg is dan de voorkeurslocatie. Robbenplaat Wieringerwerf en Doppenberg Anna Paulowna worden achter de hand gehouden als alternatieve plekken. 

  ,,Wij zijn wel altijd op zoek naar locaties om arbeidsmigranten te huisvesten’’, zegt Peters. ,,Als die op zoveel plekken kunnen wonen, dan kunnen we toch uitvoering geven aan dit besluit?’’ 

  GroenLinks wil onder meer van het college weten of de gemeente is benaderd voor het realiseren van een opvanglocatie of dat zij van plan is om zelf het COA te benaderen. Ook vraagt Peters of er overleg is binnen de vier Noordkopgemeenten over extra opvangplekken en waar die dan moeten komen.

  Noordhollands Dagblad  2 reacties :

  Anoniem zei

  Arbeidsmigranten kun je niet overal plaatsen dus ook niet asielzoekers.
  Arbeidsmigranten hebben vaak nog vervoer maar asielzoekers dus niet.
  Weer zo'n gemakkelijke uitspraak van Hollands kroon.
  Alleen maar om zichzelf goed te praten.

  Anoniem zei

  Op Robbenplaat mag toch niet gewoond worden hebben we in het recente verleden gezien met dat gezin?
  "evacués uit Afghanistan." het heeft al jaren niets te maken met evacuees getuige de gezinnen die bij honderden terug gaan naar Afghanistan om vakantie te vieren, het zijn profiteurs die zoveel geld binnen harken dat ze gewoon naar Afghanistan kunnen vliegen met hun gezin om vakantie te vieren.
  De kosten worden opgebracht door de argeloze Nederlandse belastingbetaler.
  Nederland is propvol getuige de ellende op de woningmarkt, maar er gloort licht aan het eind van de tunnel, binnenkort wordt belasting geheven op het bezit van een woning, dus komen er vooral oudere mensen die van ellende hun eigen huis moeten verkopen en dan maar langs de straat moeten gaan zwerven want de zogenaamde vluchtelingen gaan uiteraard voor. Het Nederland van de psychopaten Rutte en Kaag

  Een reactie posten