‘Bijeenkomst raad over datacentrum Zeewolde was een flop’

Datum:
 • dinsdag 7 september 2021
 • in
 • Categorie:
 •  LEZERSREACTIEDe berichtgeving over het datacenter in Zeewolde door landelijke en regionale pers, waaronder de Stentor, werd tijdens de raadsvergadering van 2 september volledig genegeerd. Het gebrek aan dossierkennis en feiten was beschamend. 


  Ed de Voogd 


  Deze openbare bijeenkomst was bedoeld om met elkaar te discussiëren. De CU had een aantal essentiële vragen opgesteld. Het werd een flop! De kernvraag van Leefbaar Zeewolde: ,,Willen we wel een datacenter?” werd niet beantwoord. Waarom niet? De raad had in december 2019 - in het geheim - ingestemd met de voorwaarden en procedure. Een weg terug zou een blamage zijn voor de raad.

  De aanhoudende schandalen, de financiële gevolgen voor de inwoners van Hollands Kroon (Middenmeer), de fraude met hyperscale centers aldaar en Eemshaven, de voorgenomen bouw van nog een hub datacenters nabij de A6 enzovoort, geen woord erover.

  Strijdig met de wet

  De handelwijze van college en raad is nu al strijdig met de Wet op de rechterlijke organisatie en de Ruimtelijke Strategie Datacenters: wat niet weet wat niet deert. De vraag of het center hier wel past, gesteld door de MER-commissie, inwoners en belanghebbenden: schouderophalen. De aantasting van het landschap: zal wel meevallen. Het handjeklap met de grondaan- en verkoop van gemeente met Polder Networks: 75 miljoen euro korting op de grond ten op zichte van het reguliere bedrijfsterrein van 28 hectare in plaats van 35 hectare: wie zwijgt, stemt toe. Het exploitatieverlies van het grondbedrijf kan oplopen tot 20-25 miljoen euro: wie maalt erom?

  Wobverzoeken en zienswijzen: wat doet de raad ermee ? De voorlichting aan de inwoners: onprofessioneel, te laat en misleidend.

  De uitslag van het te nemen besluit in oktober/november, staat eigenlijk al vast. Op 2 september bleken CU en Leefbaar Zeewolde nog te twijfelen. Vóór het datacenter zullen zijn: CDA (eigen wethouder), VVD( eigen wethouder), D66, PvdA/GL, BB en Zeewolde Liberaal.

  Of er draagvlak onder de bevolking is: niet gepeild.

  In maart zei de VVD-fractie: ,,Het gaat hier over een enorme ontwikkeling waarvan we de schaal en importantie pas echt beseffen als het datacenter er staat!” Dan wordt de blunder van nú met alle desastreuze gevolgen pas echt beseft.

  2 reacties :

  Anoniem zei

  In onze zogenaamde Democratie is de rol van de burger beperkt tot het 1x per vier jaar stemmen en voor de rest moeten ze hun mond houden want de corrupte politici maken het wel voor ze uit. En of het nu op Gemeentelijk, Provinciaal of Landelijk niveau is, we hebben helemaal niets meer te vertellen.
  De Politici denken maar aan 1 ding en dat is hoe ze door middel van list en bedrog zo rijk mogelijk kunnen worden. Als Zwitserland het bankgeheim zou opheffen dan is Leiden in last voor de Nederlandse Politici.
  In Hollands Kroon spelen Burgemeester en Wethouders o.a. mee in een zogenaamd Reclamespotje wat nog nooit iemand heeft gezien en hup, weer een tonnetje aan dollars verdient, geen haan die er naar kraait, ook de ingeslapen Gemeenteraadsleden(onze vertegenwoordigers)niet, want stel je toch eens voor dat ze wel kritische vragen stellen, dan snijden ze zich in hun vingers want volgende keer kunnen zij mee-eten uit de corruptie ruif.

  Anoniem zei
  Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  Een reactie posten