Waar is de geneeskunst?

Datum:
 • vrijdag 27 augustus 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  

  ­

  ­

  ­

  ­


  Na anderhalf jaar coronabeleid zien we steeds meer de donkere kant van onze samenleving waarin snel geoordeeld en veroordeeld wordt.


  27-8-2021

  Het heeft echter ook iets moois te weten dat deze tijd heeft geleid tot de verbinding van zo veel mooie mensen, die door deze verbinding sterker en sterker worden.

  Meer dan ooit is het nodig om je omgeving aan te spreken. Een documentaire zoals die van DOCSFAIR - ‘World War C’, genuanceerd en informatief, kan daarbij helpen. 
  Als er licht schijnt in de tunnel, kunnen er nare dingen zichtbaar worden. Pas als we ze zien kunnen we ze gaan oplossen en zo in ons streven naar een beter beleid inzake Covid-19 vooruitkomen en ontwikkelen.
  Zo zijn we bijvoorbeeld blij met de inhoudelijke reactie van een aantal medici op een paar van onze punten. Het schept een kans om inhoudelijk de discussie voort te zetten en zo samen tot betere inzichten te komen.
   
  Ons Collectief en onze publieke uitingen komen steeds voort vanuit onze diepe bezorgdheid om de volksgezondheid. Er wacht ons geen financieel of maatschappelijk gewin. Wij zullen doorgaan met waarschuwen zolang dat nodig is en beginnen ondertussen vol moed en optimisme aan het bouwen van nieuwe structuren. Structuren gericht op behoud en versterking van gezondheid, waarbij de medisch professional de zieke mens als coach kan leiden door een landschap aan mogelijkheden en gezondheid. Het geeft de patiënt eigen verantwoordelijkheid op grond van goede informatie en begeleiding.

  ­

  ­

  ­

  ­

  ­

  ­

  ­

  ­

  Professor Pollard kritisch over effect vaccinatie

  ­

  ­

  ­

  ­

  ­

  Pollard, hoofd van de Oxford Vaccine Group, geeft toe dat mensen ondanks vaccinatie nog steeds geïnfecteerd raken met het coronavirus. Het virus zal in de toekomst nieuwe varianten ontwikkelen, die volgens hem nog beter dan de huidige varianten in staat zullen zijn om gevaccineerde mensen te besmetten. Naar zijn mening is het onhaalbaar om groepsimmuniteit te bereiken met coronavaccinaties.

  De Oxford Vaccine Group is verbonden aan de Universiteit van Oxford. Pollard is ook nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het AstraZeneca-vaccin. 
  De meeste regeringen, ook de Nederlandse, streven ernaar de verspreiding van de nieuwste variant tegen te houden. Pollard acht dat zinloos, evenals het nastreven van een bepaald percentage gevaccineerden “om groepsimmuniteit te bereiken”. Het virus vindt daar wel een antwoord op door zich aan te passen, zo zegt hij.

  Pollard sprak zich bovendien uit tegen het massaal testen onder de bevolking, zoals nu nog vaak gebeurt: “Vooruitkijkend denk ik dat als we doorgaan met het testen van de algemene bevolking en het voortdurend uiten van zorgen over deze groep, we dan eindigen met een situatie waarin we iets proberen te managen dat niet te managen is.”
  Meer lezen >  ­

  ­

  ­

  ­

  0 reacties :

  Een reactie posten