Donderslag in Weimar: Rechtbank heft mondkapjes- en testplicht op scholen op!

Datum:
 • maandag 12 april 2021
 • in
 • Categorie: ,
 •  

  Donderslag in Weimar: Rechtbank heft mondkapjes- en testplicht op scholen op!


  (Vertaling: E.J. Bron)

  Met onmiddellijke inwerkingtreding!

  Na het vrijheidsvonnis in Wenen, dat quasi de hele coronapolitiek van de Oostenrijkse regering uitwiste en de omstreden PCR- en antigeen-tests voor ondeugdelijk verklaarde, volgt in Duitsland nu een soortgelijke beslissing. Daar heeft het kantongerecht Weimar (in de Duitse deelstaat Thüringen) zich er namelijk mee beziggehouden of de mondkapjes- en testplicht op scholen juridisch toegestaan zou zijn.

  Al even vooraf: de rechtbank verklaarde ze, net zoals talrijke maatregelen daarvoor, voor illegaal. Met onmiddellijke inwerkingtreding mogen meerdere scholen in Weimar hun leerlingen niet langer voorschrijven om mondkapjes te dragen, afstand te houden en aan sneltests deel te nemen. Maar niet alleen dat is opmerkelijk. Want in de motivering bevestigt de rechtbank tegelijk meermaals op indrukwekkende wijze de standpunten van critici.

  PCR-tests ondeugdelijk voor diagnostiek, mondkapjes nutteloos

  Zo zou de afstand- en mondkapjesdwang de kinderen “fysisch, psychisch, pedagogisch en in hun sociale ontwikkeling schaden, zonder dat hier een meer dan in het gunstigste geval een marginaal nut voor de kinderen zelf of voor derden tegenoverstaat.” Dit zou vooral gelden tegen de achtergrond dat scholen “geen wezenlijke rol in het ´pandemie´-gebeuren zouden innemen”.

  Met betrekking tot de schooltests zou vastgesteld moeten worden dat de “gebruikte PCR-tests en sneltests […] op zich en al in beginsel niet geschikt” zouden zijn om een infectie met het Sars-Cov-2-virus vast te stellen. De rechtbank stelt daarbij in zijn argumentatie vooral vast dat er bij deze tests sprake zou zijn van een enorme foutmarge. Een dwang tot “massale tests zonder aanleiding op a-symptomatische, dus gezonde personen” zou wegens gebrek aan proportionaliteit niet opgelegd kunnen worden.

  Rechtsaanspraak op deelname aan lijfelijk onderwijs

  In de motivering van zijn vonnis waagt de rechtbank het ook om naar Oostenrijk te kijken. Hier in het land zou zijn aangetoond dat 100.000 basisschoolleerlingen een week lang alle bijwerkingen van het dragen van een mondkapje op de koop zouden moeten toenemen om één enkele besmetting per week te verhinderen. Zodoende zou de wetgever in Thüringen “in een historisch aandoende omvang ver verwijderd zou zijn geraakt van de feiten.”

  Om kinderen op grond van het niet deelnemen aan zulke dwangmaatregelen hun deelname aan lijfelijk onderwijs te verbieden, zou bovendien ontoelaatbaar zijn. De kinderen zouden een rechtsaanspraak op toegankelijk onderwijs hebben. De rechtbank is er van overtuigd dat zijn bevel volgens de huidige stand van onderzoek ook in een verdere procedure bevestigd wordt. Op grond van het naderende einde van de Paasvakantie zou er echter onmiddellijk gehandeld moeten worden.

  Het tweede moedige vonnis van het kantongerecht in Weimar

  Het is overigens niet de eerste keer dat moedige rechters van het kantongerecht Weimar het met de maatregelen van de overheid aanleggen. Al in januari besliste het in het geval van een man, die een klacht had ingediend wegens zijn straf op grond van de deelname aan een verjaardagsfeest, dat het contactverbod van diverse verordeningen de volgens de grondwet onaantastbare menswaardigheid zou schenden.

  Ook kwam de rechtbank destijds tot de conclusie dat er op het betreffende tijdstip geen sprake was van een “epidemische situatie van nationale draagwijdte”. Verder zouden de horrorscenario´s, die de lockdown beslissing in het voorjaar van vorig jaar beïnvloedden, berust hebben op “valse aannames over de letaliteit” van het virus. Deze ligt volgens het nieuwste onderzoek van de gerenommeerde Amerikaanse epidemioloog John P. Ioannadis overigens bij 0,15%.  

  Beneder en Schiffmann benadrukken enorme draagwijdte

  De deskundigen, die aan de kant van de verzetsbewegingen tegen de maatregelen staan, lieten zich na het bekend worden positief over het vonnis uit. Gerold Beneder (advocaten voor opheldering) sprak op zijn Telegram-account van een “vonnis als een mokerslag” op 178 pagina´s. Verder deelde hij de inschattingen van Dr. Bodo Schiffmann, die eveneens positief onder de indruk is van de gerechtelijke uitspraak. Deze zou “springstof” zijn, de rechters zouden “alles uit elkaar” halen.

  Die hadden naar de deskundigen geluisterd, wat critici constant eisten. De draagwijdte zou enorm zijn: “als dit niet inslaat als een bom, weet ik het ook niet meer”. Het zou om een “echt supervonnis” gaan, dat het vonnis uit Oostenrijk nog zou overtreffen. Nu zou duidelijk zijn dat men door een “propaganda vastgehouden” zou worden. Het “einde van de leugenpolitiek” zou ingeluid zijn. Veel andere rechtbanken zullen dit voorbeeld volgen.

  Bron:
  wochenblick.at

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten