Lavrov wordt duidelijk: We kunnen niet meer op het Westen vertrouwen

Datum:
 • zondag 11 april 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  VS en hun bondgenoten zijn onbetrouwbare partners ...  Lavrov wordt duidelijk: We kunnen niet meer op het Westen vertrouwen

  (Vertaling: E.J. Bron)

  Tegen de achtergrond van een nauwelijks nog verholen escalatiepolitiek van het Westen wordt de toon tussen Rusland en westelijke landen zoals de VS beduidend killer. Nu heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov (foto), tijdens een persconferentie in de hoofdstad van Kazachstan, Nur-Sultan, onomwonden verklaard dat de VS en hun bondgenoten onbetrouwbare partners zouden zijn.

  Lavrov zei letterlijk: “Op belangrijke terreinen voor het levensonderhoud van de staat kunnen we niet op hun stemming vertrouwen en ook niet op het been waarmee ze ´s morgens vroeg opstaan uit bed.”

  Lavrov wees er in dit verband op dat dit inmiddels zelfs door documenten van de eigenlijk aan de regering gelieerde Amerikaanse denktank Atlantic Council bewezen zou worden, die de Rusland-politiek van Washington bekritiseerden.

  De belangrijkste Russische diplomaat hield zich echter ook kritisch bezig met de EU – de lange procedure van de toelating van het Russische vaccin “Sputnik-V” door het Europees Geneesmiddelenbureau zou in Europa en in veel andere landen ontevredenheid oproepen.

  Ook interessant: op het gebied van de Eurazische Economische Unie wees Lavrov het door de EU openlijk gefavoriseerde vaccinatiepaspoort duidelijk af – en beriep zich daarbij op de onbeperkte vrijheid van reizen, die eigenlijk een centrale waarde van de EU geweest zou zijn: “Het kan niet zo zijn (…) dat vaccinatiepaspoorten mensenrechten beperken, inclusief het recht om te reizen. Exact dat waren echter de ideeën, waarover oorspronkelijk in de Europese Unie werd gediscussieerd.”

  Bron:
  zuerst.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten