Politici vinden zichzelf zo ontzettend slim

Datum:
 • zaterdag 27 februari 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Maar alle oncontroleerbare feiten worden wel misbruikt om de wereld te resetten.

  Politici vinden zichzelf zo ontzettend slim

  (Door: “Weethetwel”)

  De klimaathype begon toen Joop den Uyl in 1973 aankondigde dat de aarde nog maar voor een paar jaar olie en grondstoffen bezat. Benzine ging op de bon en de aarde zou nooit meer worden wat hij geweest was. Die voorspelling kwam niet echt uit, want in de periode daarna bleek de hoeveelheid aardolie en grondstoffen groter dan ooit. Die beginnersfout heeft de milieubeweging nooit meer gemaakt. De aangekondigde ellende verschoof steeds verder naar de toekomst en is nu minimaal over 50 jaar. Oncontroleerbaar dus. Maar alle oncontroleerbare feiten worden wel misbruikt om de wereld te resetten.

  Want wie de relaxte, goed geknipte tronies ziet van onze huidige politici krijgt niet de indruk dat ze zich zorgen maken over een pandemie waar volgens de eerste prognoses 595.000 Nederlanders aan zouden sterven: 3,5% van de bevolking. Het werden er 15.000: 40 keer zo weinig als voorspeld en vergelijkbaar met de jaarlijkse griep. Maar na een jaar noemen ze het nóg steeds een pandemie en houden ze nog steeds persconferenties met grappen en grollen, maar waarbij ze met hun maatregelen miljoenen Nederlanders van hun brood beroven. Zouden ze zo vrolijk zijn omdat ze tóch goed op schema liggen, maar met iets heel anders dan ze voordoen?

  Gekkies

  Dat een regering in een kramp schiet, omdat er bijna 600.000 mensen zouden gaan sterven, is nog voorstelbaar. Maar na twee weken was al duidelijk dat dit absoluut niet aan de orde was. Toch wordt er door onze volksvertegenwoordigers al een jaar lang een soort cabaret opgevoerd,  waarbij de meest stompzinnige maatregelen worden afgekondigd. Maatregelen die volkomen willekeurig zijn, elkaar tegensprekend, niet logisch, denigrerend, onmenselijk en flagrant in strijd met de grondwet en de rechten van de mens. Er is geen groot intellect voor nodig om in te zien dat al die maatregelen geen enkel effect hebben op bestrijding van een pandemie. Dat zie je wel aan landen waar géén maatregelen genomen zijn en daar is geen verschil met ons land wat betreft aantal zieken en doden. En toch gaan ze maar door en door. Zijn ze werkelijk zo maf? Dat ze zo gek doen en zich zo vreemd gedragen, geeft ze in ieder geval een verbazingvoorsprong. Dat wil zoveel zeggen dat de toeschouwer zó uit het veld is geslagen door het gedrag van onze volksvertegenwoordigers dat hij met niets anders dan stijgende verbazing het schouwspel kan gadeslaan. Dat gekozen mensen, van wie hij veronderstelde dat ze een zekere waardigheid zouden bezitten, zich ineens ontpoppen als een soort clowns die tijdens de show hun publiek op alle mogelijke manieren lopen te schofferen. Totdat de eerste toeschouwer opstaat en de zaal uitloopt……

  Logisch

  Het gedrag van onze volksvertegenwoordigers en regering lijkt dus ingegeven door een soort onbegrijpelijke dommigheid, totdat er steeds meer berichten verschijnen dat de dames en heren in versneld tempo meewerken aan een nieuwe wereldorde, waarbij de welvaart flink teruggeschroefd moet worden. Voor ons eigen bestwil. De ecologische footprint van de rijke westerling moet kleiner. Industrialisering moet stoppen. Het aantal mensen moet omlaag. De middenstand kan verdwijnen. Distributie van de schaarse middelen gaat geschieden door een select aantal grote bedrijven met behulp van de politici (zijzelf dus). Zíj weten wat goed is voor iedereen. Daar is geen contant geld meer bij nodig. Met alleen bankrekeningen kan het gedrag van iedereen gestuurd en gecontroleerd worden tot de laatste cent.

  Stap voor stap blijkt hoe ontzettend slim zij hun plan vinden om de economie stil te leggen en tegelijkertijd eindeloos een pandemie uit te melken met allerlei kletspraat en “oliedomme” maatregelen. Door steeds beloftes te doen en die weer in te trekken. Door eindeloos nieuwe pandemieën aan te kondigen. Door eindeloos euro’s te drukken en uit te geven om de zaak te rekken. Ook de euro mág kapot, want die is straks toch niet meer nodig. Hoe langer alles gerekt kan worden, des te groter zal de klap straks zijn als de economie in elkaar zakt. Onze volksvertegenwoordigers zitten goed op schema. Het is nu al bijna niet meer omkeerbaar. We krijgen een záálige armoede. Nog even volhouden. We doen het voor elkaar.

  Door:
  “Weethetwel”
  (voor 
  www.ejbron.wordpress.com)

  1 reacties :

  Johann zei

  Zalig zijn de dommen en de onwetenden (politici), God vergeef hun, ze weten niet wat ze doen. Amen.

  Een reactie posten