Prominente Frans infectioloog over coronavaccin Pfizer: ‘Nog nooit zo’n groot aantal bijwerkingen gezien’

Datum:
 • dinsdag 15 december 2020
 • in
 • Categorie:
 •  De prominente Franse infectioloog Eric Caumes is zich een hoedje geschrokken van het aantal bijwerkingen dat het coronavaccin van Pfizer veroorzaakt.


  9-12-2020


  Dit vaccin is, als alles goed gaat, vanaf begin januari in Nederland beschikbaar. Het hoofd van de afdeling epidemiologie van het ziekenhuis Pitie-Salpetriere in Parijs zei over dit vaccin: “Ik heb nog nooit zo’n groot aantal bijwerkingen gezien.”

  Toen Caumes zich verdiepte in de gegevens die openbaar zijn gemaakt door farmareus Pfizer, begon hij zich zorgen te maken. “Er is mogelijk een probleem met het Pfizer-vaccin,” aldus professor Caumes. “Het percentage dat bijwerkingen kreeg, is uitzonderlijk hoog. Er treden meer bijwerkingen op bij jonge mensen dan bij ouderen, en na de tweede dosis zelfs meer dan na de eerste.”

  In de rapporten die Pfizer openbaarde, worden veel bijwerkingen gemeld. “15,8 procent van de mensen tussen 18-55 jaar kreeg binnen zeven dagen na de tweede injectie koorts. En 45 procent van hen moest medicijnen slikken tegen de koorts of pijn. 55 procent van de mensen kreeg last van hoofdpijn, 62 procent van vermoeidheid,” zei de infectioloog tegenover Le Parisien.

  Te ernstig
  Volgens de professor is het cruciaal dat we niet het eerste de beste coronavaccin nemen dat op de markt komt en op de koop toenemen dat het onbetrouwbaar is.

  Caumes adviseert jonge mensen en mensen zonder onderliggende aandoeningen te wachten met vaccineren. Zelf gaat hij het vaccin van Pfizer/BioNTech niet nemen. Volgens hem zijn de bijwerkingen te ernstig.

  [Le Parisien, Sortiraparis.com]

  Bron https://www.leparisien.fr/societe/sante/vaccin-anti-covid-de-pfizer-je-n-ai-jamais-vu-tant-d-effets-indesirables-s-inquiete-eric-caumes-09-12-2020-8413376.php


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Allemaal in paar injecties halen en de oversterfte zal meteen ook stijgen, maar we hebben een vaccin en dat is voor veel mensen een reden om zich meteen te laten injecteren, gevaarlijk of niet.

  Een reactie posten