Cees Meeldijk sluit zich aan bij Groep Ruiter. Beide jonge VVD’ers stonden in 2018 op de kieslijst van de VVD in Hollands Kroon

Datum:
 • woensdag 28 oktober 2020
 • in
 • Categorie: ,

 •  ANNA PAULOWNA

  Het in Hollands Kroon uit de VVD-fractie gestapte raadslid Lars Ruiter krijgt met zijn Groep Ruiter gezelschap van Cees Meeldijk uit Hippolytushoef.


  Winnie van galen 28-10-2020


  De 28-jarige Meeldijk wordt tijdens de raadsvergadering van donderdag 29 oktober voorgedragen als fractie-ondersteuner van Ruiter. De visserijonderzoeker bij de Universiteit van Wageningen en historicus stond net als Ruiter op de kieslijst van de VVD in Hollands Kroon tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Beiden gaan zich met name richten ’op een slimme energietransitie die niet ten koste gaat van het open landschap’. Daarnaast willen ze zich hard maken ’om starters op de woningmarkt aan een huis te helpen’.

  Kortgeleden kwam het tot een breuk tussen Lars Ruiter en de rest van de VVD-fractie in Hollands Kroon. In een open brief bepleitte Ruiter de bouw van datacenters in Middenmeer een halt toe te roepen. Dit initiatief nam hij buiten medeweten van de fractie om met de nodige frictie tot gevolg. Uiteindelijk besloten partijen in goed overleg uit elkaar te gaan.

  Noordhollands Dagblad
  1 reacties :

  Anoniem zei

  **In goed overleg**.

  Een reactie posten