CDA leiderschap – rotzooi rond een blindganger

Datum:
 • maandag 26 oktober 2020
 • in
 • Categorie: ,
 •  

  Van rond het CDA-leiderschap van minister Hugo de Jonge blijft een geur van bederf opstijgen. De rotting van manipulatie, vooringenomenheid en onwil, om precies te zijn.


   

  DOOR  · 26 OKTOBER 2020

  Zaterdagavond kwam RTL met een belangwekkend bericht dat de staatsomroep wijselijk maar niet plaatste: onafhankelijke accountants hebben de procedure van de CDA leiderschapsverkiezing doorgelicht en meer fouten en besluiten gevonden dan het licht verdragen kon. Het duister van deze bevindingen werd door het CDA-bestuur weggewuifd – had God niet gesproken? Hugo de Clown was de voorbestemde leider, en dat was-ie. Helaas voor dat CDA bestuur is wat RTL schrijft voltrekt dodelijk:

  De lijsttrekkersverkiezing bij het CDA zat zo vol tekortkomingen dat het partijbestuur ‘allesbehalve een winnaar’ aan had kunnen wijzen. Dat concluderen twee registeraccountants in een brief aan het bestuur van het CDA. De brief is in handen van de politieke redactie van RTL Nieuws.

  De brief is al sinds eind augustus in het bezit van het bestuur maar dat heeft er geen ruchtbaarheid aan gegeven.De lijsttrekkersverkiezing waarbij Hugo de Jonge nipt won van Pieter Omtzigt was van begin af aan al omstreden

  Waarbij RTL ook nog enige  – klaarblijkelijk onbedoelde maar zeer rake – verschrijvingen debiteerde:

  Naar die onregelmatigheden liet het partijbestuur een flitsonderzoek doen door ICT-bureau CGI. Dat concludeerde binnen een dag dat Hugo de Jonge de terechte winnaar was van het onderzoek.

  Ja, dat. Want de bezwaren van de accountants in kwestie laten zich niet anders lezen dan dat er een element van voorbestemming herkenbaar is in de resultaten:

  vallen zij over het feit dat één persoon het ontwerp, de bouw, de test en de ondersteuning van de ict-tool die de digitale verkiezing regelde heeft uitgevoerd. Dat is volgens hen ‘een zeer ernstige tekortkoming’. ‘Het betekent namelijk dat waarborgen in de organisatie die voor betrouwbare uitkomsten moeten zorgen, ontbreken

  Maar nog veel vernietigender:

  De uitkomsten van de verkiezing hadden gecontroleerd kunnen worden omdat digitale stemmen altijd ‘sporen’ achterlaten. Die sporen staan in logs. Maar volgens het CGI-rapport bestaan deze logs niet meer. Ze zijn meteen na de verkiezing vernietigd.

  Als je de uitkomst niet meer verifiëren kunt, maar af moet gaan op de bekendmaking direct na de verkiezing waarna alle ondersteunend bewijs van die bekendmaking prompt vernietigd wordt voor iemand er naar heeft kunnen kijken, kun je dat niet vertrouwenwekkend noemen. Het zijn het soort procedures waarmee je vroeger spottend je communistische klasgenoten om de oren sloeg.

  Maar CCI had het resultaat dat ze onderzoeken moesten behandeld als ‘waarheid’. Zó zijn flitsonderzoeken niet meer dan dat “een flits”, en voorbij.

  Eerder geloofden we er al niet in, en terecht. Maar de stilte vanuit het CDA (en Hilversum) op deze RTL-scoop is even herkenbaar als omineus: men zal zwijgen tot na de verkiezingen. Dat is h@et moment waarop men blindganger Hugo de Jonge zal nomineren voor het burgemeesterschap van Schiermonnikoog, of een ander eiland waar hij geen kwaad kan. Dat u weet dat, mocht een dergelijke vacature binnenkort open komen, u niet hoeft te solliciteren. Want ook dat zal doorgestoken kaart zijn.


  Meer over de strijd om het CDA-leiderschap leest u hier.




  0 reacties :

  Een reactie posten