’Miljoenen voor mensen die in Quote 500 staan’

Datum:
 • zaterdag 5 september 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HAAG De petitie doemijdanookmaareenmiljoen.nl is al bijna 10.000 keer getekend.

  5-9-2020etitie tegen
  steun aan

  nertsenfokkers
  Deze gaat over de stoppersregeling voor nertsenfokkers. 

  PETITIE TEGEN STEUN AAN NERTSENFOKKERS

  „Mensen die rijk werden door nertsen in krappe kooien te houden, om ze te vergassen voor hun vacht, worden door de overheid met 182 miljoen euro beloond. 

  Mensen die voor anderen zorgen, mensen die door corona ernstig ziek zijn geworden en mensen die failliet gingen en nauwelijks rond kunnen komen moeten het doen met minimale steun of helemaal niks”, aldus de bedenkers. Vanwege deze in hun ogen onverteerbare ongelijkheid zijn ze de petitie gestart. 

  De initiatiefnemers en ondertekenaars willen gelijkheid en „dus net zoals de 120 nertsenhouders van de overheid ook graag een paar miljoen ontvangen”, aldus de bedenkers van de petitie. Krijgen zij dat niet dan eisen zij dat de ’gouden handdruk aan de nertsenfokkers’ wordt ingetrokken. 

   Eind augustus werd bekend dat minister Carola Schouten heeft besloten dat de nertsenhouderij op 1 maart volgend jaar moet stoppen, drie jaar eerder dan gepland. Het geld dat is uitgetrokken voor de stoppersregeling komt neer op 1,5 miljoen euro per fokker, rekenen de opstellers voor. „Velen van hen zijn al miljonair. Enkele zeer vermogenden staan in de Quote 500.” Sommige fokkers bezitten meerdere fokkerijen en krijgen dus een veelvoud, aldus de bedenkers. „Hiermee kunnen ze andere dieren in kooitjes gaan houden.”

  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Ik ga onmiddellijk tekenen.

  Een reactie posten