Lockdown 2.0 – gaan we weer, regering incompetent en laf

Datum:
 • dinsdag 29 september 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • De tweede golf Corona lijkt gearriveerd, maar Rutte3 heeft de eerste golf nog niet verwerkt en komt met Lockdown 2.0 – Amsterdam ligt al weer dwars.


   DOOR  · 29 SEPTEMBER 2020


  Vooralsnog gaan alleen de grote steden dicht, omfloerst aangeduid als de zwaarst getroffen regio’s. Waarom Utrecht wordt uitgezonderd? Misschien omdat de gemeente nog niet bekomen is van de zomerse rellen in de allochtone wijken? Want ik herhaal het nog maar eens: het is in dergelijke wijken dat het grote probleem zit, waar de mensen het dichtst opeen zitten en de besmetting bij familiebijeenkomsten wordt overgedragen. Tevens is dat de omgeving waar men de dikste middelvinger opsteekt naar de Nederlandse overheid. En dus:

  Lockdown

  En dus wordt er een extra onhoudbare situatie gecreëerd? Mondkapjes worden dringend geadviseerd, maar verplichten durft men het niet?!? Daarmee worden op voorhand alle winkeliers die ze verplicht stelen al in de kou gezet. Dezelfde lafheid die de overheid in algemene zin bevangt als allochtoon gedrag gecorrigeerd dient te worden, zie je immer weer versterkt aanwezig als de politie dient op te treden. Dus wat gebeurt er als iemand uit zijn dak gaat bij de vraag een mondkapje op te doen of te verdwijnen? Dat politiemensen de winkelier gaan bevragen of dat nou echt nodig was. Been there, seen it too often.

  Lockdown

  Dat de overheid daarmee tevens de verantwoordelijkheid mede legt bij de winkeliers is extreem zwak, en garandeert rampen. Of, beter gezegd: een totaal gebrek aan medewerking. En aangezien mettertijd de discipline bij veel mensen vanzelf toch afneemt, is deze poging iets te doen alvorens de Tweede Golf in volle hevigheid losbarst een doodgeboren kindje. Tegen dat het nodig is is het verzet er tegen in volle bloei.

  Niks geleerd van dit voorjaar derhalve.

  En voor wie het vergeten is: de rel in Medemblik dit weekend is een eerste grote signaal dat de doorsnee Nederlander het eveneens beu is.

  Image

  Ook bij dergelijke café’s ziet men waar het probleem zich in de eerste plaats bevindt, en dat men daar weigert iets aan te doen dat kans van slagen heeft. Maar de rest van Nederland moet gedisciplineerd het goede voorbeeld geven in de hoop dat die rebelse allochtone jeugd voor één keer…,

  Image

  Vergeet het maar. Kansloos. Fiasco 2.0 met een extravagante pluim en een vergulde griffel is in de maak:

  Lockdown

  Hilarisch detail: ook betogingen zijn uitgezonderd. Wel alleen die voor het ‘goede doel’ (die niet acuut zijn, zoals BLM en andere modieuze prietpraatexcuses), en probeer niet een spontane anti-Coronabeleid demo te houden, want daar mee heeft de politie bewezen weg te weten. Alsof ze de demonstranten van de kroningsrellen in 1980 alsnog te grazen nemen mag. Maar in de USA is verkondigd dat je bij een BLM-demo niet besmet kunt raken (en bij Trump-bijeenkomsten de kans dubbel zo groot is!), dus dan zal het ook in Nederland wel zo gaan.

  Afdwingen? De regels??? Ja, nee, het is ons aller belang, en anders krijgen die mensen een boete… De staatsomroep gooit er nog een Amerikaan tegenaan die het in de USA wel eens met Trump oneens is, en om die reden acceptabel wordt gevonden om als voorbeeld te worden gebruikt:

  Image

  Maar mondkapjes en Hugo de Jonge? Hij is in staat ze om de neuzen van zijn schoenen te binden, maar verder kun je een lege blik verwachten als uithangbord voor ‘lege bovenkamer te huur’. Het is weer de bekende combinatie van financieel gestuurd minimalisme en blatante onkunde die de man drijft:

  Image

  En dan heb je nog de intrigante die wel zegt te willen meewerken, maar alles saboteert tot ze een direct dienstbevel van de premier krijgt.

  Image

  Wil ze dat dienstbevel? Dan kan ze in ieder geval haar handen in onschuld wassen, en niets wast zo schoon als dat. Overigens – dat moet gezegd – heeft ze gelijk dat Den Haag de regie zou moeten nemen. Maar aangezien Rutte al heeft verklaard daarvoor niet in de wieg te zijn gelegd, en minister De Jonge… ach, laat die ook maar. Dat zelfs het wel wilde is ook zoiets.

  Samenvattend: grootse verhalen waar autochtoon Nederland grommend aan gaat proberen te voldoen, en dan gefrustreerd raakt door de mensen die er schijt aan hebben omdat ze denken dat Allah bepaalt wie wel ziek wordt en wie niet. Deze Lockdown gaat geen maand duren, en iedere poging tot afdwingen in allochtone wijken zal het prestige van deze regering navenant verminderen.

  Wat was dat Chinese spreekwoord ook weer? Moge u leven in interessante tijden.

  En dat doen we.

  0 reacties :

  Een reactie posten