VOOR OMA DIENI IS GEEN GELD VOOR EEN AIRCO…

Datum:
 • vrijdag 14 augustus 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Dat schorem in Den Haag heeft geen enkel geweten.

  VOOR OMA DIENI IS GEEN GELD VOOR EEN AIRCO…

  (Door: “Driek”)
  Het schrijnend onrecht waar ik mij verschrikkelijk over opwind, is dat onze ouderen en zieke medemensen als oud vuil worden behandeld. Ze liggen stilletjes dood te gaan in verzorgingshuizen of hospice zonder ook maar enige voorziening. In de kamers ontbreekt airco. Daar is geen geld voor. Wel kunnen de Nederlanders in een paar dagen tijd acht miljoen euro opbrengen voor Beiroet. Ik vind die Nederlanders zo langzamerhand ziekelijk. 
  Oma Dieni had het tot voor kort best naar haar zin in Hospice de Sporen. Dat veranderde echter toen de hittegolf aanbrak. In het Tilburgse hospice ontbreekt airco, dus ligt oma met drie ventilators op haar gezicht enkel in haar luier te puffen in bed. Haar kleinkinderen zamelen geld in voor een airco. En met succes.
  Dinsdagmiddag ging Tiffany Brekelmans op bezoek bij haar oma in het hospice aan de Bredaseweg. “En zelf vond ik het daar toen al niet om uit te houden”, geeft de kleindochter aan. Haar oma, Diena van Halteren, heeft een kamer op de bovenste verdieping van het pand, waar de temperatuur momenteel boven de dertig graden uitkomt.
  “Oma is daarbij ook niet in staat om even uit bed te gaan om te douchen of een voetenbadje te nemen”, vertelt Brekelmans. “eigenlijk eet ze momenteel alleen maar ijsklontjes om toch wat af te koelen. Verder staan er drie ventilatoren in de kamer, waar oma in enkel haar luier ligt. Het is er verder gewoon bloedheet”.
  Het hospice neemt ze overigens niets kwalijk, wil de kleindochter ook even benadrukken. “Er wordt al zoveel bezuinigd op de zorg. Oma vond het tot nu toe fijn daar te liggen. De vrijwilligers doen alles om het laatste stukje leven zo fijn mogelijk te maken en ze verzorgen haar hartstikke goed. Afgelopen nacht zijn ze ook tien keer in tien minuten langs geweest om oma met een washandje koelen. Dus ze doen alles. Alleen voelt oma zich dan ook weer bezwaard als ze te vaak belt”.
  Lezer, ik ontsteek in een tomeloze woede. Wijl allerlei tuig uit Afrika voorzien wordt van uitkering, ingericht huis, medische voorziening en nog vele andere dingen die hun leven veraangenamen, liggen onze zieken en bejaarden gewoon te creperen. Zevenhonderd vijftig miljard heeft Rutte geschonken aan de zuidelijke landen om ze op de been te houden. Maar oma Dini ligt in een bloedhitte haar laatste levensdagen te verkommeren. Dat schorem in Den Haag heeft geen enkel geweten.
  Door:
  “Driek”
  (voor www.ejbron.wordpress.com)

  3 reacties :

  Anoniem zei

  Op wie heeft Oma Dieni altijd gestemd?
  Op wie stemmen haar kinderen?
  Dit is het gevolg van vele jaren aankloten. Als je nu niet goed voor jezelf zorgt ben je de klos en inderdaad: de buitenlanders (negers) stromen hier met boten tegelijk binnen en ze krijgen ALLES. De levenswijze van deze criminelen zijn 3 x zo hoog als de hardwerkende Nederlanders. Het is genoeg zo! Stem Rechts. De afgelopen nachten hebben de Marokkanen Den Haag bezet. En we zitten te kijken en je geloofd je eigen ogen niet. Dit is nu Nederland. De etters zuigen de gehele uitkeringsinstanties leeg en dat duurt niet zo lang meer hoor voordat wij onze pensioenen kunnen inleveren aan dit tuig.
  En Rutte lacht zich helemaal te barsten zoals hij altijd doet.

  Anoniem zei

  In Nederland zwaaien met de MAROKKAANSE OF TURKSE vlag!!!!!!???????????????????????????????????????
  Dat moet in deze landen eens proberen.

  Anoniem zei

  En dan nog even over Beirut/Beiroet; Waarom moeten wij (nou ik niet hoor) geld verzamelen voor het meest corrupte land ter wereld? Waarom? om je hartje een goed gevoel te geven? Nou, ik denk het niet hoor.
  Heb je die mevrouw gezien die voor een godsvermogen trouwkleding aanheeft? Nee, ze zijn daar niet arm. En nee, ze leven daar in welvaart. Een klein gedeelte heeft het niet zo breed dat klopt maar om dan een schamele 8 miljoen op te halen (is het niet zo dat Nederland al 5 miljoen in het potje heeft gedaan) dat wil toch wel wat zeggen. De mensen met een bijdrage hebben helemaal niet begrepen waar het om gaat.
  Het is zoals met alle apenlanden: ze weten precies hoe ze ons lichter moeten maken.
  En dan al die bekende Nederlanders. Ik zou wel eens willen weten wat ze per persoon hebben gegeven. Waarschijnlijk NIKS. Waarschijnlijk vinden dat ze al genoeg hebben gedaan om met een T-shirt te lopen met 555 erop. Ik zou er 666 van maken!
  Graag een bankafschrift van deze proleten.
  Voor iedereen een TIP: Lees op internet:
  DIT ZIJN DE SALARISSEN VAN DIRECTEUREN BIJ GOEDE DOELEN.
  Hierna doneert u nooit meer!

  Een reactie posten