De woestmakende fluwelen handschoen

Datum:
 • vrijdag 14 augustus 2020
 • in
 • Categorie:
 • ‘We hebben tolerantie verward met onverschilligheid. En met die onverschilligheid hebben we niet alleen onszelf, maar ook onze nieuwkomers gedupeerd.’ Aldus toenmalig VVD-minister Edith Schippers in 2016, tijdens haar H.J. Schoo-lezing ‘De Paradox van de Vrijheid’.
  Ze doelde op de voor Nederland zo typerende reflex dat ‘nieuwkomers’ geen strobreed in de weg mag worden gelegd bij het praktiseren van hun eigen cultuur, wat voor contraliberale of ronduit achterlijke trekken die ook mag hebben. Ze maakte gehakt van het cultuurrelativisme en liet niet na te Vier n Schippers' woorden zijn nog altijd actueel: voor intolerantie moet je inderdaad geen tolerantie opbrengen. ‘We hebben tolerantie verward met onverschilligheid.


  Elif Isitman 14-8-2020

  En met die onverschilligheid hebben we niet alleen onszelf, maar ook onze nieuwkomers gedupeerd.’ Aldus toenmalig VVD-minister Edith Schippers in 2016, tijdens haar H.J. Schoo-lezing ‘De Paradox van de Vrijheid’.
  Ze doelde op de voor Nederland zo typerende reflex dat ‘nieuwkomers’ geen strobreed in de weg mag worden gelegd bij het praktiseren van hun eigen cultuur, wat voor contraliberale of ronduit achterlijke trekken die ook mag hebben. Ze maakte gehakt van het cultuurrelativisme en liet niet na te benoemen dat ze onze cultuur wel degelijk superieur aan andere vindt (iets wat je vandaag de dag al snel een donkerbruin label oplevert), vooral qua onze omgang met vrouwen, homo’s en minderheden.
  De dappere Mounir plaatste deze week een hartverscheurend verhaal op Instagram. Hij is door zijn ouders (pa is streng islamitisch) verstoten omdat hij homoseksueel is. Op zijn veertiende kwam hij uit de kast. De daaropvolgende jaren werden getekend door emotioneel en fysiek misbruik. Tijdens die periode voelde hij zich zo ellendig dat hij dreigde voor de trein te springen. ‘Moet je lekker doen', zeiden zijn ouders.
  Hij deed het gelukkig niet, maar zijn achttiende verjaardag was voor de ouders wel een reden om hem definitief het huis uit te gooien. Onder zijn Instagram-verhaal verscheen – naast de vele steunbetuigingen – een stroom aan homofobe bagger: ‘Lekker voor je, kankerhomo.’
  In het asielzoekerscentrum in Gilze werd vorige week een lesbische Nigeriaanse vrouw vanwege haar geaardheid door landgenoten overgoten met kokend water. De vrouw vroeg zich in een gesprek met belangenorganisatie LGBT Asylum Support terecht af hoe zoiets in Nederland kan gebeuren. De daders hadden naar eigen zeggen geen enkele spijt van hun wandaad. Een van hen is na een kort arrest alweer op vrije voeten.
  De voorzitter van datzelfde LGBT Asylum Support zei daarna op de radio in samenwerking met het COA ‘een bord’ te willen ontwikkelen – ‘in allerlei talen – dat azc-bewoners moet wijzen op Artikel 1 van de Grondwet’: aan discriminatie doen wij in dit land niet.
  Juist ja. Effectiever lijkt mij een bord met de tekst: ‘Wie anderen niet respecteert, wordt linea recta het land uitgeschopt, geen uitzonderingen.’
  Vier jaar na dato zijn Schippers' woorden nog altijd actueel: voor intolerantie moet je inderdaad geen tolerantie opbrengen. Maar er is helaas wel één aspect waarin de Nederlandse cultuur inferieur is aan andere: de gekmakende fluwelen handschoen waarmee gedrag dat lijnrecht ingaat tegen onze waarden wordt aangepakt.
  Elif Isitman is criminoloog en redacteur politiek bij omroep 

  FD

  7 reacties :

  Anoniem zei

  Maar wie is hier nu gek?
  Deze Marokkanen krijgen ALLEMAAL EEN UITKERING. Want ja, ze werken niet omdat ze geen schoolopleiding hebben. ALLES, MAAR DAN OOK ALLES is door de overheid betaald voor deze rifapen. Ze maken gebruik van alle voorzieningen zoals zorgtoeslag, huurtoeslag, en noem maar op. Op scholen krijgen ze gratis bijles. Op zaterdag en zondag moeten deze kinderen totaal 14 uur in de moskee zijn. Volgens mij is dit kindermishandeling. Ze hebben veel kinderen dus ook nog even lekker gratis kinderbijslag.
  Ze betalen ook geen belasting want ja, dat hoeft niet als je geen geld hebt. En dan te bedenken dat deze lui met een stuk of 9 op 1 adres wonen. Het is een grote KASSA. En dan gek opkijken dat ze in dure auto's rondrijden. Dit is 45 jaar geleden al begonnen en er is nog niets veranderd. Moeten wij als Nederlanders eens proberen 1 cijfertje te vergeten op je belastingformulier nou, nou, dan komen ze je halen.
  Al 45 jaar excuses zoeken voor deze moslims. Geld uit het buitenland krijgen en ons in de bek uitlachen want dat is wat je ziet. En ze zijn er nog trots op ook.
  Ik heb vanaf 1972 in Amsterdam gewoond en toen was het al niet te dragen. Na 4 jaar zijn we er weg gegaan om niet meer zo te moeten leven tussen angst. Ik heb ervaring. Ik spreek niet zomaar iets uit.
  Dat een regering fouten maakt oke! Maar dat onze regeringen dit verheerlijkt dat is NIET OKE. Ze dragen niets bij! Ze horen hier niet! ZE MOETEN WEG!
  Hans Janmaat, Geert Wilders, Pim Fortuyn, Thierry Baudet ze zijn roepende in de woestijn.
  Nog 10 jaar dan is Nederland aan de bedelstaf! Bewaar deze zin.
  Zo kan het niet langer. Onze jongeren worden vermoord midden op straat met pistolen.
  En nog iedere dag komen hier en overal in Europa boten vol met deze zwartjoekels aan. Nou, ze komen hier niet om te werken hoor.
  Maar blijf lekker op links stemmen hoor. Ik heb mijn schaapjes op het droge; maar onze kinderen................ Onze kinderen kunnen niet eens een huis krijgen. Maar deze zwartjoekels krijgen WEL EEN HUIS.
  Verhuizen naar het land van Orban is een optie. Iedereen zegt dat deze man gek is maar uiteindelijk zorgt hij wel voor zijn eigen mensen. GEEN ZWARTE MENSEN BINNEN ZIJN GRENZEN. Ik geef hem gelijk!

  Anoniem zei

  Anoniem u bent nog mild met u commentaar.
  Inderdaad nog iedere dag komen hier en overal in Europa boten vol met deze zwartjoekels aan.
  En men blijft lekker op links stemmen in dit gast vrije kikkerland.
  Terwijl onze kinderen niet eens een huis kunnen krijgen.
  Vreselijk om door zo'n arrogant regering te worden geregeerd.

  Anoniem zei

  Ja, ik ben zogenaamd mild in mijn commentaar. Als ik echt op schrijf wat ik denk dan ben ik binnen 5 seconden weggejorist.
  Dit land is af!
  Als zelfs Maurice de Hond is weggejorist van Instagram dan weet u wel dat de BVD hierachter zit.
  En let op: binnenkort slaan ze toe!

  Dekker zei

  3/4 van Nederland slaapt gewoon door en merken de dictatuur pas als het te laat is. Tot die tijd stemmen de onnozele slapers gewoon op hun "reddende Engel" Rutte en Co. Het is die mensen niet aan het verstand te brengen dat hun kinderen en kleinkinderen de problemen dubbel en dwars op hun bordje gedeponeerd krijgen. Dat geldt evengoed voor de ambtenaren, al zal dat iets langer duren.

  Anoniem zei

  En dan de stille tocht afgelopen weekeinde. Met hun witte t- shirts aan.
  De familie deelde mede: WE WILLEN ER GEEN POLITIEK STATEMENT VAN MAKEN.

  JA, JULLIE HADDEN ER WEL! EEN POLITIEK STATEMENT VAN MOETEN MAKEN. Je zoon wordt neergeschoten op een zonnige middag en dan komt hij nooit meer thuis en dan zo'n lullige mededeling.
  Je had moeten zorgen dat HEEEEEEEEL Nederland hierbij aanwezig was en ZEGGEN dat de RIFAPEN dit hebben gedaan.
  Je zoon is doodgeschoten en dan neem je hier maar genoegen mee. Dit zegt iets over ons kutvolk. Het wordt tijd dat de jantjes weer gaan optreden. Oh, sorry we hebben geen leger meer.
  Dat ook, GEEN LEGER MEER. Welk land kan dit nog meer zeggen? We hebben geen leger meer.
  De enige jongens die in het leger zitten moeten vechten in Islamitische landen. Ja, je leest het goed,: vechten in Islamitische landen. En diezelfde mensen rijden hier de Nederlandse jongens en meisjes met vrachtwagens omver. Of ze blazen treinen, vliegtuigen, en / of gebouwen op. En dat woont allemaal onder ons met uitkering.
  Het is eigenlijk wel beangstigend als je het op je nuchtere brein laat inwerken. En dat allemaal dankzij ons laffe kabinet.
  Ja, een rariteitenkabinet. Eens per 4 jaar mogen ze op de apenrots staan naast onze koning. Nou ja, koning; het is een roofridder.
  En de mensen maar naar ze zwaaien. Hoe gek kun je een volk maken.

  Anoniem zei

  Het het zwembad in Den Helder heeft men zwijgrecht opgelegd gekregen over de misstanden daar veroorzaakt door vluchtelingen. Moet allemaal in de doofpot blijven. Dit land is zo walgelijk zwaar ziek.

  Anoniem zei

  Een dakloze in Haarlem is overleden. Geen familie, geen geld, niks, en niemand die hem kent.
  De gemeente Haarlem die (zoals in alle gemeenten) goed zorgt voor zo'n persoon om hem te begraven krijgt nu alle bagger van de islamieten op zijn dak.
  Er is iemand gevonden die dacht dat deze man moslim was. De hele gemeente Haarlem over de pis want dit is geen respect (u kent het wel die uitdrukking van de pislammetjes) voor een moslim en wij Nederlanders hebben dit niet goed gedaan.
  Natuurlijk doen wij het nooit goed. Maar de pislammetjes hebben weer wat te klagen . De gemeente heeft dit veel geld gekost en dat geeft ook niet maar om iedere keer weer beledigd te worden door deze werkloze uitkering trekkers moet eens stoppen.
  Laat de rijke islamitische gemeenschap maar hiervoor opdraaien als je het zo nodig vindt om met de islamitische gezicht naar een bepaalde richting in de grond te liggen.
  Stop eens om deze mensen een voorkeursbehandeling te geven.

  Een reactie posten