Maurice de Hond: Zijn bekendste stelling: corona wordt verspreid via aërosolen

Datum:
 • zondag 9 augustus 2020
 • in
 • Categorie:
 • Een andere eenzame strijder tegen het eenheids-denken die mede dankzij Café Weltschmerz een platform heeft gekregen is Maurice de Hond.

  9-8-2020

  Zijn bekendste stelling, die hij al vanaf april heeft verkondigd, dwars tegen RIVM en WHO in, is dat corona wordt verspreid via aërosolen (hele kleine luchtdruppels), vooral in slecht geventileerde ruimtes.

  Sommige tegenstanders van het coronabeleid hebben kritiek op De Hond omdat hij de autoriteiten alleen maar een nieuwe stok zou aanreiken om ons mee te slaan (het RIVM beweert nu doodleuk dat het virus zowel via aërosolen als door de lucht zou worden verspreid!), maar dat is iets te simpel. Ten eerste is het een verdienste van De Hond dat hij glashard aantoont dat de “experts” er op belangrijke punten naast zitten. Dat is belangrijk, want het betekent dat ze er ook op heel veel andere punten naast kunnen zitten.

  Ten tweede heeft hij wel degelijk ook heel veel kritiek op het beleid. Hij wijst er bijvoorbeeld op dat de kans dat iemand wordt besmet in de buitenlucht minimaal is, wat impliceert dat de coronamaatregelen die in de buitenlucht gelden, kunnen worden opgeheven.

  Hij heeft ook kritiek op de manier waarop besmettingen worden gemeten en gemeld – en het idee dat er een “tweede golf” zou zijn. In een interview voor Café Weltschmerz door Pim van Galen op 5 augustus, legt De Hond uit dat ten eerste het percentage “besmettingen” (beter gezegd: positief getesten) lange tijd een dalende lijn liet zien, van 20-30% in april tot onder de 1%, en dat alleen omdat er meer werd getest, het absolute aantal positief getesten toenam. Ten tweede is er de laatste weken weliswaar een licht stijgende lijn, tot ruim 1%, maar dat komt volgens hem omdat vanaf 1 juni veel mensen op basis van contactonderzoek worden opgeroepen om zich te laten testen. Bij die groep komt het percentage uit op 15. Dat stuwt het cijfer omhoog.

  Dan nog, stelt De Hond, is het besmettingsniveau heel erg laag, en zijn er nauwelijks ziekenhuisopnames. Volgens hem worden de cijfers misbruikt om mensen bang te maken en mensen (zelfs buiten) mondkapjes te laten dragen. (“Als je mondkapjes buiten verplicht stelt, moet je mensen ook verplichten een helm op te zetten, want de kans dat je een tak op je hoofd krijgt is groter dan dat je corona oploopt”.)

  Ondanks al deze ontnuchterende feiten draait het corona-propagandacircus op volle toeren verder, schreeuwen de media eensgezind, als Pravda-klonen, hun misleidende berichten de wereld in, wordt de mondkapjesplicht verder uitgebreid, en blijft de regering de bevolking angst aanjagen.

  Wie sprak er hier over een sekte?

  Over waarom dit allemaal gebeurt verschillen de meningen (volgens Karel van Wolferen gaat het vooral om de macht, zie onderstaande interview met Ramon Bril) – en dat hoort ook zo. Eén ding is zeker: Café Weltschmerz huilt niet met de wolven mee en blijft kritische vragen stellen.

  Cafe Weltschmerz
   

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Er kan gesteld worden dat degene die de maatregelen opgesteld hebben in verzorging huizen, persoonlijk aansprakelijkheid gesteld kunnen worden omdat luchtventilatie systemen daar de covid 19 juist verspreidt. Daarnaast kan eenzaamheid door opsluiting (geen bezoek, plaatsen hekken) vele ouderen het leven heeft gekost. We spreken hier dan ook over genocide. Juridisch is er een listige constructie opgezet om aansprakelijkheid te voorkomen. Rutte en de Jonge die informatie delen die is opgesteld door het OMT (Outbreak Management Team) wat weer afkomstig is van het RIVM, wie is er aansprakelijk?

  Een reactie posten