Kijk: Franse professor schokt iedereen met rake uitspraken over pandemie

Datum:
 • vrijdag 28 augustus 2020
 • in
 • Categorie:
 • Het aantal coronabesmettingen in Frankrijk neemt met zorgwekkende snelheid toe, lezen we in de media.

  28-8-2020


  De Franse premier Castex maakte donderdag bekend dat inmiddels 21 departementen als ‘rood’ zijn aangemerkt. Ook liet hij weten dat mensen overal in Parijs een mondkapje moeten dragen. Het reisadvies voor delen van Frankrijk is naar oranje gegaan.

  Wie de coronaberichten over Frankrijk leest, waant zich in een soort apocalyptische horrorfilm. Wat zeggen de wetenschappers erover? Professor Jean-François Toussaint van de Université de Paris Descartes zei tijdens een interview op de Franse nieuwszender CNews dat de hysterie rond een ‘tweede golf’ in Frankrijk gebaseerd is op een verkeerde interpretatie van de gegevens.
  Toussaint zei dat het aantal sterfgevallen in Frankrijk en de rest van Europa is gedaald tot bijna nul. Ook zei hij dat krantenkoppen over de ‘tweede golf’ gaan over nieuwe besmettingsgevallen, niet over sterfgevallen. Het gaat daarbij bovendien om jonge, gezonde mensen die geen klachten hebben.
  Geen enkel wetenschappelijk argument
  “Politici zijn onverantwoord bezig en maken mensen onnodig bang,” aldus professor Toussaint. Hij benadrukte dat er op dit ogenblik geen enkel wetenschappelijk argument is voor het dragen van mondkapjes.
  “We hebben het niet langer over sterfgevallen, omdat het er in de afgelopen 3 weken gemiddeld minder dan 10 per dag waren. Dus nu maken ze ons bang voor de toekomst.”
  Toussaint heeft gelijk. Euromomo, de Europese organisatie die oversterfte monitort, laat zien dat de oversterfte in Europa op dit moment op of onder het gemiddelde ligt. Het gevaar, als daar al sprake van was, is kennelijk geweken.

  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten