De demonstratie gaat DOOR. Morgen wordt Berlijn BESTORMD

Datum:
 • vrijdag 28 augustus 2020
 • in
 • Categorie:
 • Een Duitse rechtbank heeft een streep gehaald door het verbod op de demonstratie tegen de coronamaatregelen die dit weekend moet plaatsvinden in Berlijn. 


   28 augustus 2020   Het hof oordeelde dat er toch gedemonstreerd mag worden. Het verbod leidde tot een stortvloed aan nieuwe aanvragen voor protestacties. De organisatoren pikten het verbod niet en stapten met succes naar de rechter.

  Mensen zijn van plan om dit weekend ‘Berlijn te bestormen’. De politie is overal op voorbereid en zal in groten getale aanwezig zijn. De organisatoren rekenen op miljoenen betogers. Vanuit het hele land zijn busreizen georganiseerd.
  Andreas Geisel, de Berlijnse senator van Interne Zaken, beweerde dat het verbod was ingesteld omdat betogers tijdens de vorige demonstratie, waar volgens sommige schattingen 1,3 miljoen mensen bij aanwezig waren, ‘doelbewust’ de coronaregels overtraden. Dat vond de rechter geen goed argument.
  De belangrijkste dag
  Mensen roepen op social media op om massaal naar de Duitse hoofdstad af te reizen. De organisator, Querdenken (buiten het kader denken) 711, eist dat de Duitse regering aftreedt en dat alle coronamaatregelen worden geschrapt. De organisatie heeft heel Europa uitgenodigd in Berlijn.
  De hashtag #SturmaufBerlin (bestorming van Berlijn) was donderdag de hele dag trending op Twitter. Jürgen Elsässer van magazine Compact zei dat zaterdag ‘de belangrijkste dag sinds 1945’ zal zijn. Hij verwees met deze uitspraak naar het einde van de Tweede Wereldoorlog.
  Ook politici roepen mensen op om zich te mobiliseren. De rechtse partij AfD zei dat de Berlijnse senaat ‘de basisrechten met voeten treedt’.
  Vandaag is ook bekend geworden dat niemand minder dan Robert F. Kennedy jr. zal spreken tijdens de betoging.
  Heel Europa naar Berlijn. Dat belooft wat:

  0 reacties :

  Een reactie posten