Hollands Kroon: Meer sturen op het bouwen voor doelgroepen

Datum:
 • woensdag 19 augustus 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA Hollands Kroon gaat meer de regie nemen bij de invulling van woningbouw die tot op heden geheel aan de markt is overgelaten.   19-8-2020

  Hiermee laat de gemeente zien oog te hebben voor de signalen die vanuit de samenleving op ze afkomt, aldus wethouder Theo Groot. 

  Kon de ontwikkelaar van de nieuwe woonwijk in ’t Veld tot voor kort nog zijn gang gaan, bij de tweede fase die op de rol staat, bepaalt de gemeente voor een deel welke huizen er komen. Meer betaalbare huizen voor jongeren en ouderen bijvoorbeeld omdat daar veel behoefte aan bestaat, aldus de wethouder. Over de invulling van de eisen is vooralsnog niks bekend. Daarover wil het college eerst in gesprek met de gemeenteraad. Wethouder Groot houdt er rekening mee dat de nieuwe aanpak de gemeente geld kost. Het realiseren van betaalbare woningen is van invloed op de grondprijs die de gemeente kan vragen, aldus de wethouder. 

  De Meerpaal 

  Bij de verkoop van de leegstaande basisschool De Meerpaal aan de Sportstraat in Anna Paulowna is de wethouder op het nieuwe beleid alvast vooruitgelopen. Hij stuurde het erop aan zaken te doen met woningstichting Anna Paulowna om zo meer invloed te hebben op het realiseren van betaalbare huizen. ,,Daarvoor heb ik in de gemeenteraad behoorlijk mijn nek moeten uitsteken’’, aldus Groot.

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  En mr. Meskers, we weten allemaal wie of wat die doelgroepen zijn: de met geld, goederen en gezondheidszorg overladen ALLOCHTONEN. U betaal toch wel en Meskers speelt weer mooi weer in Den Haag want dat onbetrouwbare sujet is uit op een beter betaald baantje en zoals we weten, hoe onbetrouwbaarder hoe beter je carrière in de (VVD) politiek.

  Een reactie posten