Den Haag wil boeren weren van Binnenhof

Datum:
 • vrijdag 3 juli 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • DEN HAAG Tijdens een nieuw boerenprotest met trekkers bij het Binnenhof in Den Haag is gisteravond laat door de gemeente bijstand van Defensie gevraagd.


  Annet van Aarsen 3-7-2020


  Defensie moest de binnenstad met vrachtwagens afzetten. Den Haag beschikt zelf niet over dergelijk materieel. De actievoerende boeren, aanhang van het Farmers Defence Force, had tot 22 uur de tijd gekregen te demonstreren. Ook daarna bleven ze. 

  De boeren protesteren met de ’wilde actie’ tegen de de krachtvoermaatregel van minister Schouten. Een andere boerenbelangenorganisatie - Agractie - riep juist op om donderdagavond eerst de uitkomst van het debat in de Tweede Kamer, eveneens gisteravond, over de krachtvoermaatregel af te wachten. 

  De boeren zijn faliekant tegen deze maatregel die de uitstoot van stikstof uit mest zou verlagen. Het komt erop neer dat de hoeveelheid ruw eiwit in krachtvoer omlaag moet. Volgens de boeren brengt deze maatregel de gezondheid van de koeien in gevaar. Zij worden gesteund door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. In politiek Den Haag krijgen de boeren weinig gehoor. 

  „Gas op de lolly”, riep FDF zijn aanhang op. „Wachten tot vrijdag om in actie te komen, is feitelijk te laat.” Over wilde acties: „We vragen niets meer aan. We rijden zo de weg op naar onze doelen.” Op social media gaat het bij FDF over kiepers met mest en giertonnen die op punten, ook bij gemeentehuizen, mogen worden geleegd. „FDF steunt haar strijders die de weg op willen: laat je zien, laat je horen.” 

  Agractie riep op om tot vandaag de rust te bewaren: „gesprek wanneer het kan, actie als het moet!” en heeft er begrip voor als boeren ’na middernacht en de vroege ochtend de trekker starten en gaan rijden’.

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Rutte ontvangt BLM leden + aanhang, maar voor hardwerkende boeren die hun strot wordt omgedraaid heeft de lachende leugenaar geen tijd en roept hij het leger op. Ging het zo ook niet in het voormalige Oostblok en vielen daarbij niet duizenden doden?

  Een reactie posten