Groot-Brittannië wijst China´s Huawei 5G-technologie af – vanwege het corona-virus

Datum:
 • dinsdag 5 mei 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • “Het is een gezamenlijk besef dat de afhankelijkheid van een onderneming vermeden moet worden, die deel uitmaakt van een staat die onze waarden niet deelt”,
  Groot-Brittannië wijst China´s Huawei 5G-technologie af – vanwege het corona-virus

  Screenshot_69
  (Vertaling: E.J. Bron)
  Engeland doet het voor: China uitsluiten
  China is verantwoordelijk voor het virus en zou verzuimd hebben erover te informeren; nu volgen de eerste economische consequenties.
  Die Freie Welt
  Groot-Brittannië onder Boris Johnson heeft verdragen met de Chinese mobiele telefoon aanbieder Huawei opgezegd om het land met de 5G-technologie uit te rusten, bericht “PJmedia”.
  Hoewel Johnson het technologieconcern eerst ondersteunde, verklaarde hij dat China´s ontbrekende transparantie het vertrouwen zou hebben gebroken. De gebeurtenissen van het corona-virus hebben dit ondubbelzinnig bewezen.
  De VS en president Trump stimuleerden Johnson´s plan om de Chinese firma af te serveren, omdat geheime diensten speculeren dat de 5G-infrastructuur door het communistische regime gebruikt zou worden om de remote-bevelsstructuur te bespioneren en informatie voor chantage te gebruiken.
  5G is de vijfde generatie van mobiele telefonie en de naam voor een standaard voor mobiele telefoons, die zich sinds 2019 begon uit te breiden. Het systeem dient het gebruik van frequenties boven de 6 Ghz grens voor te bereiden en snelle doorgifte van data en frequentiecapaciteit mogelijk te maken.
  De Conservatieve partij ondernam serieuze inspanningen om het verdrag met Huawei op te zeggen, nadat het communistische land het verzuimd zou hebben om over de corona-virus te berichten en ervoor te waarschuwen.
  In een standpuntbepaling bij “Bloomberg” verklaarde Damian Green, een lid van de Conservatieve Partij: “We moeten een gepaste, realistische strategie ontwikkelen om niet op Huawei te vertrouwen”, aldus Damian Green. “Het is een gezamenlijk besef dat de afhankelijkheid van een onderneming vermeden moet worden, die deel uitmaakt van een staat die onze waarden niet deelt”, verklaarde Tom Tugendhat, voorzitter van de Conservatieven voor buitenlandse aangelegenheden in het Britse Lagerhuis.
  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron(www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten